Felfüggesztette az Országgyűlés Hadházy Ákos, Csárdi Antal és Novák Előd mentelmi jogát

2022. október 24. 17:50
A Mi Hazánk politikusa továbbra is büszke arra, hogy bevonta a szivárványos zászlót Újbudán.

Az Országgyűlés 141 igen, illetve 38 nem szavazattal felfüggesztette Hadházy Ákos (független) mentelmi jogát. A képviselő ellen rágalmazás miatt tett feljelentést a Baranya megyei Kisvaszar polgármestere, aki sérelmezte a képviselő kijelentéseit egy kisvaszari EFOP-pályázat kapcsán.

A parlament 177 igen, egy nem szavazattal felfüggesztette Csárdi Antal (LMP) mentelmi jogát a legfőbb ügyész kérésére egy közvádas ügyben, hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. A képviselő egy 2018-tól bérelt, I. kerületi lakás kapcsán került a tulajdonossal elszámolási és meghatalmazási jogvitába. Az ügyben a tulajdonos ügyvédjének feljelentése nyomán indult eljárás. Csárdi Antal következetesen tagadja az ellene felhozott vádak igazságtartalmát, a Fidesz kétségbeesett próbálkozásáról beszélt a kampányban, a választást követően pedig

a képviselő azt kérte a parlamenttől, függessze fel a mentelmi jogát, mert így tudja bebizonyítani, hogy ennek a támadásnak nincs semmi alapja.

Novák Előd büszke arra, hogy bevonta a szivárványos zászlót

Ugyancsak felfüggesztette az Országgyűlés Novák Előd (Mi Hazánk) mentelmi jogát 171 igen, egy nem szavazattal és egy tartózkodás mellett. A Budai Központi Kerületi Bíróság garázdaság, valamint rongálás vétsége miatt kérte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Novák Előd 2019-ben egy XI. kerületi művelődési központban tartott kiállításon – X-alakzatban piros festékszóróval – lefújt egy csókolózó leszbikus párt ábrázoló fotóalkotását úgy, hogy a festékszóróból kifújt festék a kiállító paravánt is érte. 2020-ban pedig a XI. kerületi önkormányzat épülete elől egy szivárványszínű zászlót távolított el társaival a zászlórudat megrongálva.

Novák Előd közölte, vállalja, sőt büszke arra, hogy „bevonta a szivárványos zászlót”. „Van, aki az LMBTQ-rövidítés valamelyikére büszke, van, aki haladóbban már a pedofíliára, egyesek már a nekrofíliára, én a normalitáspárti akcióimra vagyok büszke, akármi is jár érte” – fogalmazott. 

„Hogy én vagyok a garázda most? Hát, ne szórakozzanak már!” – tette hozzá, azt a véleményét hangoztatva, hogy a kihívóan közösségellenes magatartást azok követték el, akik kitűzték a szivárványos zászlót.

Beszélt arról is, hogy szerinte

a homoszexuálisok szaporodásának módja a propaganda.

Ennek véget vetne a Mi Hazánk, hogy „legalább a divat- és érdekhomoszexuálisok számát csökkentsük”. Szerinte „a homoszexualizmus agresszív mozgalma által hirdetett beteg büszkeséggel” szemben az érintettek méltósággal kellene viseljék sorsukat, nem kellene, hogy kérkedjenek devianciájukkal. Nem kellene gyermekek örökbefogadását sem követelniük, úgy, hogy közben nem is akarnak normális párkapcsolatban élni - tette hozzá.

Elmondta, hogy a homoszexuálisok jogai most is egyenlőek.

Ezen a ponton az elnöklő Latorcai János elvette a szót Novák Elődtől, majd azt kérte a képviselőtől, hogy mindezt a bíróságon mondja el.

Novák Előd felszólalását folytatva közölte, a Mi Hazánk eltörölné a mentelmi jogot, amelyre több nemzetközi példa is van.

Tordai: Novák Előd felszólalása homofób és rasszista

Tordai Bence (Párbeszéd) ügyrendi hozzászólásában jelezte, hogy Novák Előd felszólalása a homofób és rasszista megjegyzéseivel kimerítette a gyűlöletbeszéd fogalmát, ezért indítványozta, hogy hasonló esetekben a szót vonják meg a Ház méltóságát és az emberi méltóságot megsértő képviselőktől.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés