Déri Tibor: A DK nagyobb támogatottsággal tud ügyek mögé beállni

2022. október 21. 11:03
Az exmomentumos politikus elmondta: párton belüli feszültségek következtében döntött a távozás mellett.

A Momentumból való távozása után interjút adott a Klubrádiónak Déri Tibor, Újpest most már exmomentumos polgármestere.

A polgármester elmondta: nem politikai okokból lépett ki a Momentumból, hanem azért döntött így, mert volt pártja, a Momentum mind egyéni, mind pártszinten méltatlanul járt el vele szemben. A párt Déri azon döntésére reagált így, miszerint az újpesti polgármester 2024-ben már nem kíván indulni a címért. Elmondása szerint a párton belüli feszültségek következtében döntött aztán úgy, hogy kilép onnan, és a DK frakciójában folytatja munkáját.

Déri felidézte, hogy mikor a 2019-ben indult a polgármesteri címért, kikérte családja véleményét erről. Akkor a családja vállalta ezt a lemondásokkal terhes helyzetet, és támogatták Dérit törekvésében. A hivatalban eltöltött három év azonban megmutatta neki, hogy polgármesternek lenni olyan 0-24-es elfoglaltságot jelent, amely során az önkormányzat minden egyes ügyét ismernie és koordinálnia is kell. Ezért most is leült a családjával, hogy beszéljenek Déri magánélethez fűződő viszonyáról. Elmondása szerint a családja arra kérte őt, hogy töltsön velük több időt. Ezért döntött úgy, hogy bár a politikában maradna, de polgármesterként nem folytatja tovább.

Szó esett a Gelencsér Ferenc Mometum-elnökkel folytatott beszélgetésről is, melyet Déri „rossz hangulatúként” jellemzett. Végezetül Déri elmondta, hogy miért éppen a Gyurcsány-párt frakciójához csatlakozott: elmondása szerint azért döntött a DK frakciójához való csatlakozás mellett, mert jó kapcsolatokat ápol a párt budapesti polgármestereivel. Velük sikeresen tud együttműködni, és ezáltal a főváros fejlődési dinamikáját is eredményesebben tudják közösen terelgetni. A DK-val együtt nagyobb támogatottsággal tudnak kiállni a közös ügyeikért – nyilatkozta Déri Tibor.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igaz lehet a pletyka, hogy a DK javára lép vissza 2024-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés