Kifújt az egyesült ellenzék Jászberényben, feloszlott a képviselőtestület

2022. október 17. 17:33

Írta: Joó István
DK-s kezdeményezésre feloszlatta magát a jobbikos vezetésű jászberényi képviselőtestület. A város politikai életét az egyesült baloldal viszálykodása jellemzi 2019 óta. Most új voksolás jöhet.

A feloszlatásra irányuló, hétfő délután 8 igen, 2 tartózkodás és 3 nem mellett megszavazott előterjesztést a DK-s Gedei József expolgármester kezdeményezte, akinek egykori lemondásával régóta kisebbségben volt kénytelen kormányozni az egykor Hitlerről és Szálasiról kvázi pozitív kontextusban posztolgató Budai Lóránt jobbikos polgármester. A 2019-es önkormányzati választás óta ellenzéki belharcokkal terhelt település ügyeivel ITT foglalkoztunk részletesebben.

Az oszlatásban az utolsó pillanatig nem lehetett bízni, mert

napokkal ezelőtt a DK országos közleményben „szólt le” helyi emberének, hogy rosszallja az önfeloszlatási kezdeményezést.

Gyurcsány Ferencék persze kissé dodonai módon „védték be” a hírhedt jobbikos polgármestert: „Annak az esetleges lehetőségét, hogy a DK képviselője a Fidesz képviselőivel egyeztetve, közösen alkossanak többséget a polgármester mögött állókkal szemben, és így érjék el az előterjesztés elfogadását, pártunk elveivel, normáival való szakításként értékelnénk.

Az így országos dimenziót nyert viszálykodás vége azonban meglepő módon mégis az lett, hogy

Budai Lóránt és a vele tandemben a várost irányító MSZP-s alpolgármester, Balogh Béla koalíciója megszavazta egyöntetűen a testület feloszlatását, 

 

míg a Fidesz-KDNP frakció, amelyben nem párttag képviselők is helyet foglalnak, különféleképpen szavazott.

A DK-s Gedei József sokat hangoztatott indítéka az volt, hogy a polgármestert alkalmatlannak tartja, amivel szerinte sok kárt okozott a városnak. Sőt, egy interpellációjában egyenesen jogsértő működésről értekezett, amit egy botrányos helyi beruházás miatt rótt a városvezető szemére.

Nyitókép: Gedei  József és Dobrev Klára (forrás: Facebook)

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jobboldali férfi miért rúzsozza magát?
Ő egy drag queen?

ÖSSZEFOGÁÁÁÁÁÁÁS!

Emlékszem, mekkora örömmámor volt, mikor a dékássá vedlett náci megnyerte a megismételt választást...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés