NBC: Az Instagram korlátozta Kanye West fiókját egy antiszemita posztja után

2022. október 8. 22:39
A rapper megosztotta egy beszélgetés képernyőfotóját, ebben azt írta Sean „Diddy” Combsnak, hogy Jézus zsidó volt – számol be az amerikai portál.

Egy mostanra eltávolított Instagram-posztban Kanye West – aki mostanában Ye néven szerepel – állítólag egy írásos beszélgetés képernyőfotóját tette közzé, amelyben azt írta Sean „Diddy” Combsnak, hogy Jézus zsidó volt. Ezután a közösségi oldal üzemeltetője korlátozta a rapper fiókját.

A Meta szóvivője viszont annyit közölt csak, hogy az Instagram törölte Kanye West egyik bejegyzését, miután a cég szerint a rapper megsértette a szabályait és irányelveit, bár a szóvivő nem részletezte, konkrétan milyen tartalmakat távolítottak el a fiókból, és mivel sértették meg a szabályaikat. Annyi bizonyos, hogy a döntés azután született, hogy Kanye West közzétette a Combsszal folytatott üzenetváltását. A rapper üzenetéből úgy tűnt, azt állítja, Combsot zsidók irányítják, ami egy régóta létező antiszemita összeesküvés-elméletre utal.

Kanye West azután posztolta az iménti tartalmat, hogy csütörtökön megjelent a Fox News Tucker Carlsonnal készített interjújában, és szintén hangoztatott antiszemita összeesküvés-elméleteket. Az interjúban azzal vádolta meg a zsidó származású Jared Kushnert, Donald Trump vejét, hogy anyagi haszonszerzés céljából izraeli szerződéseket közvetített.

Nyitókép: Kanye West amerikai rapper meglepetésvendégkéntfellép a Coachella-völgyi Zenei és Művészeti Fesztiválon a kaliforniai Indióban 2019. április 20-án.MTI/EPA/Etienne Laurent

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Berija fedőfoglalkozása volt mingrél, de az anyja zsidó volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés