A hiányzó aláírás

2022. október 04. 06:55

Nyilván most is a gondviselésre bízza a béketeremtés ügyét.

2022. október 04. 06:55
null
Huszár Ágnes
Huszár Ágnes
Népszava

„Előrehozott születésnapi ajándékkal lepte meg magát Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki október 7-én tölti be a hetvenedik életévét. Nyilván híveitől is kap majd még valami szépet – 2006-ban például az elnök születésnapján lőtték agyon saját otthona küszöbén a rendszerkritikus újságírónőt, Anna Politkovszkaját. Az ajándékozó (felbujtó) neve mindmáig ismeretlen.

Közben több közép-kelet-európai államelnök tiltakozott Ukrajna részleges okkupációja ellen a következő nyilatkozattal: »Megerősítjük, hogy támogatjuk Ukrajna szuverenitását és területi egységét. Nem ismerjük el és soha nem fogjuk elismerni Oroszország ama törekvését, hogy annektálja Ukrajna bármelyik részét.«  

Az aláírók: Csehország, Észak-Macedónia, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Montenegro és Románia államfője. Hiányzik a sorból a köztudottan oroszbarát Bulgária és Szerbia első embere, harmadikként pedig Novák Katalin. A magyar államfő amúgy buzgón és gyorsan írja alá az eléje tolt törvényeket, és derűsen mosolyogva is, ahogy a hivatalos fényképeken láthatjuk.

Most viszont munka nélkül maradt az elnöki töltőtoll, bár az elnökasszony semmit sem kíván annyira, mint a békét. Imádkozott is érte sokszor nyilvánosan a »jóistenhez«. Nyilván most is a gondviselésre bízza a béketeremtés ügyét.

Ő maga a hét végén a kormányfővel együtt a pár éve leégett és azóta közpénzből felújított Ráday utcai Református Kollégiumban időzött. »Áldás, békesség!« köszöntéssel és nagyanyja receptje alapján sütött stanglit kínálgatva üdvözölte mosolyogva a megjelenteket.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2022. október 04. 21:03
Ági! nem veszed észre, hogy mennyire utálnak, sőt gyűlölnek bennünket Európa gazdaságának szétveréséért?
Felvidéki MAGYAR
2022. október 04. 17:07
Bolsevik zsidó! Lapozzunk...
elfújta az ellenszél
2022. október 04. 15:13
Lesz majd olyan nyilatkozat is, hogy ''Támogatjuk Magyarország szuverenitását és területi egységét. Nem ismerjük el és soha nem fogjuk elismerni az Antant ama törekvését, hogy annektálja Magyarország bármelyik részét'', aláírók: különösen Csehország, Lengyelország, Románia a felsoroltak közül? Mert ezt így támogatni lehet
józan paraszti ész
2022. október 04. 13:49
30 NATO tagország van, tehát a többségi véleménnyel ért egyet. Mi a baj?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik