A hiányzó aláírás

2022. október 4. 6:55

Huszár Ágnes
Népszava
Nyilván most is a gondviselésre bízza a béketeremtés ügyét.

„Előrehozott születésnapi ajándékkal lepte meg magát Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki október 7-én tölti be a hetvenedik életévét. Nyilván híveitől is kap majd még valami szépet – 2006-ban például az elnök születésnapján lőtték agyon saját otthona küszöbén a rendszerkritikus újságírónőt, Anna Politkovszkaját. Az ajándékozó (felbujtó) neve mindmáig ismeretlen.

Közben több közép-kelet-európai államelnök tiltakozott Ukrajna részleges okkupációja ellen a következő nyilatkozattal: »Megerősítjük, hogy támogatjuk Ukrajna szuverenitását és területi egységét. Nem ismerjük el és soha nem fogjuk elismerni Oroszország ama törekvését, hogy annektálja Ukrajna bármelyik részét.«  

Az aláírók: Csehország, Észak-Macedónia, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Montenegro és Románia államfője. Hiányzik a sorból a köztudottan oroszbarát Bulgária és Szerbia első embere, harmadikként pedig Novák Katalin. A magyar államfő amúgy buzgón és gyorsan írja alá az eléje tolt törvényeket, és derűsen mosolyogva is, ahogy a hivatalos fényképeken láthatjuk.

Most viszont munka nélkül maradt az elnöki töltőtoll, bár az elnökasszony semmit sem kíván annyira, mint a békét. Imádkozott is érte sokszor nyilvánosan a »jóistenhez«. Nyilván most is a gondviselésre bízza a béketeremtés ügyét.

Ő maga a hét végén a kormányfővel együtt a pár éve leégett és azóta közpénzből felújított Ráday utcai Református Kollégiumban időzött. »Áldás, békesség!« köszöntéssel és nagyanyja receptje alapján sütött stanglit kínálgatva üdvözölte mosolyogva a megjelenteket.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyes, hogy nem írta alá: a "soha nem ismerjük el" szövegből nem kell neki vagy utódjának kínosan visszakoznia.

Az a probléma veled Ágnes, hogy nem bontottad ki az igazság minden szálát.
Így az írományod gazság lett!

Ennek a népszavás nőnek fogalma sincs, hogy amit Gondviselésnek nevez, - persze kisbetűvel - az a világ és a történelem Ura. Hozzá imádkozik Novák Katalin.

A Népszava még él?

Jó, de ma pl. nem ítélte el. Miért nem? Lehet, hogy átállt? Gyanús ez!

Ági!
nem veszed észre, hogy mennyire utálnak, sőt gyűlölnek bennünket Európa gazdaságának szétveréséért?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés