Spanyol lap: A magyar és a lengyel kormány az utolsó „halálhörgései” a kommunista mentalitásnak

2022. október 4. 10:12
Victor Lapuente szerint „Orbán Viktor és tanítványai ebben szocializálódtak”.

Az El País című spanyol lap keddi, nyomtatott számában Victor Lapuente közölt véleménycikket arról, hogy mi magyarázhatja azt, hogy egyes országok teljesen ellentétes irányba mennek a világ több pontján.

Lapuente szerint a leginkább elnyomó diktatúrákban, – mint amilyen Oroszország vagy Irán – az emberek az életüket kockáztatják a szabadságért, addig a legtoleránsabb demokráciákban – így Svédországban vagy Olaszországban – sokan feláldozzák a szabadságukat, mikor szélsőséges, „új életet” hirdető pártokra szavaznak.

A szerző arra is kitér cikkében, hogy többen úgy vélik,

a magyar és a lengyel kormány  egy „újfajta autoritarizmusnak” a példái, amely Európát fenyegeti.

Publicisztikájában azt írta, hogy a két említett kormány „az utolsó halálhörgései a kommunista mentalitásnak, amelyben Orbán Viktor és tanítványai szocializálódtak”.

„Sikerük van, de a fiatalabb generációk generációk hamar fel fognak lázadni ellenük”

„A szavazói hátterük olyan idősekből áll, akik belefáradtak a liberális demokrácia eljövetelébe. A keresztény ideológiájuk, amely látszólag szemben áll a kommunizmus eszméivel, ugyanazt a kiszámítható rendet hirdeti a globalizmus káoszával szemben. Sikerük van, de a fiatalabb generációk hamar fel fognak lázadni ellenük” – olvasható az El País-ben.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, én is ezt olvasom ki a spanyol lap cikkéből.

A cikkből az az érzésem, hogy a baloldal pozíciói Spanyolországban is kezdenek inogni. Aműgy Orbán és Elon Musk kb. ugyanazt mondja.

Tudja valaki, hogy mit reagált ez a lap Marx Károly legutóbbi szoboravatásával kapcsolatban?

A kommunistáknál biztosan:
A kommunista szabadrablás első lépéseként „1948. március 25-én már rendeleti úton és puccsszerűen államosítják a 100 főnél többet foglalkoztató ipari üzemeket - előtte konspiratív úton, titokban trombitálják össze és instruálják az üzemek vezetésére kijelölt munkásigazgatókat a Vasas Szakszervezet székházában. Ekkor 594 vállalatot von irányítása alá az állam, ahol összesen 160 ezer munkás dolgozik (a dolgukat vesztett "kizsákmányolók" és családjuk létszámáról nincsenek ily pontos adatok).” (Barotányi Zoltán, Magyar Narancs, 2010. december 16.)

Mindig azt nézem, ki írja...El Pais, Soros lapja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés