Észak-Korea támogatja az ukrán területek orosz annexióját

2022. október 04. 09:39

A Donyeck, Herszon, Luhanszk és Zaporizzsja megyék területén tartott népszavazások Phenjan szerint „összhangban vannak az ENSZ alapokmányával”.

2022. október 04. 09:39
null

Észak-Korea Moszkva oldalán áll az Ukrajnához tartozó területek Oroszországhoz csatolásának ügyében, mely a nemzetközi joggal szemben áll, és a világ országai éles kritikákkal illették.

Az elcsatolás előtt Donyeck, Herszon, Luhanszk és Zaporizzsja megyék területén tartott látszat-népszavazások Phenjan szerint „összhangban vannak az ENSZ alapokmányával” – idézte a KCNA észak-koreai állami hírügynökség egy magas rangú kormánytisztviselő keddi kijelentését.    

Cso Csol Szu, az észak-koreai külügyiminisztérium nemzetközi szervezetekért felelős igazgatója hozzátette, hogy országa támogatja az orosz kormány álláspontját a területek elcsatolásának ügyében. Oroszország és Szíria után Észak-Korea júliusban a világon harmadikként ismerte el Donyeck és Luhanszk ukrajnai területek oroszbarát szakadár népköztársaságainak függetlenségét.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. október 04. 15:12
oket mondjuk kurvara nem erdekli, de valamiben lehet ellentmondani az usanak hat miert ne :)
simonvitéz
2022. október 04. 13:27
Mi a gond ezzel? Észak Korea az USA megbízható szövetségese, ahogy ezt az alelnöknő mondta a minap. Remélem Orbán követi Kamela Harris útmutatását, csalódnék, ha nem így tenne.
Anonymtalan
2022. október 04. 11:34
És tegyük hozzá, hogy Észak-Korea, mint ahogy azt a napokban az igazi elnök(nő)től megtudhattuk, az USA megbízható szövetségese, valójában az USA üzent ezzel indirekten a világnak.
Mandarin.
2022. október 04. 11:19
Azért vannak a jóbarátok, hogy segítsék egymást, ahogy tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik