Putyin leváltotta a Nyugati Katonai Körzet vezetőjét

2022. október 4. 8:28
Az orosz meghátrálásra reagált az elnök.

A washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) arról ír jelentésében, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Roman Berdnyikov altábornagyra cserélte Alekszandr Zsuravlev vezérezredest a Nyugati Katonai Körzet élén. A leváltott vezérezredes egységei főként az északkeleti Harkivi területen tevékenykedtek, írják.

A washingtoni intézet szerint ezzel a lépéssel Putyin megpróbálja elhárítani a felelősséget

a központi körzet vezetőjéről, Alekszander Lapinról, miután Liman városában az oroszok meghátrálni kényszerültek és a jövőbeli esetleges kudarcokért is Berdnyikov lenne majd a felelős.

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván, hogy leváltja azt a parancsnokot, aki kudarcot vall a fronton.

Na jó, de megvolt a kellő erő a sikerhez?

A moszkvater.com-on (jó, nyilván oroszbarát, de mégis) azt írják, hogy kb. EZER ember védekezett Limannál. Ezer. Miről beszélünk? És ahogy itt felettem írják, állnak a Dnyeper-hidak, nagyjából sértetlen az ukrán infrastruktúra, Nyugatról ómlik minden IS, és még ehhez jön sokszoros (!) emberfölény. Nekem pótcselekvésnek tűnik a helyi parancsnokok leváltása.

Igen, ez teljesen extrém... kb. 2000 km a frontvonal, és erre jutna mennyi... max. 200 ezer katona? Nonszensz, akár 1., akár 2. vh-s összehasonlításban. És ugye itt jön be a lényeg, az USA tevékeny, aktív háborús részvétele, aminek talán a legfontosabb része a műholdas felderítéses konkrét hadműveleti tervezés. Minden pillanatban pontosan látják, hol van ezen a végtelen hosszú frontvonalon gyengeség, és ott támadnak.

Ugye jelen helyzettel az lenne analóg, ha az ottawai vagy mexikóvárosi rezsimnek öntenék a pénzt, fegyvert, felderítést-tervezést, mindent IS (az utolsó kanadaiig vagy mexikóiig) az oroszok (vagy kínaiak vagy bárki Eurázsiából)...

Nem a realitásáról beszéltem, hanem a párhuzamot pontosítottam.

Na ja.

https://www.ft.com/__origami/s..

:))))
Dübörgő siker volt, na.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés