Bejelentették: napokon belül újabb HIMARS-rakétarendszereket kap Ukrajna

2022. október 04. 11:57

Sajtóértesülések szerint az Egyesült Államok úgy döntött, hogy egy 625 millió dollár összértékű csomag keretében újabb fegyverszállítmányt küld Ukrajnába.

2022. október 04. 11:57
null

A Reuters értesülései szerint az Egyesült Államok úgy döntött, hogy egy 625 millió dollár összértékű csomag keretében újabb fegyverszállítmányt indítson Ukrajnába. A szállítmány több egyéb felszerelés mellett HIMARS rakéta-sorozatvető rendszereket is tartalmaz.

A rendelkezésre álló információk szerint a csomag négy HIMARS rakétaindító rendszert, a hozzájuk tartozó lőszert, megközelítőleg 200 darab meg nem nevezett típusú, 4x4-es MRAP-osztályba tartozó páncélozott katonai járművet, a szintén amerikai M777-es tarackhoz tartozó lőszert, és aknákat fog tartalmazni.

A HIMARS-rendszereket az ukrán csapatok hónapok óta nagy sikerrel vetik be az orosz ellátmányelosztó pontok, és védelmi állások megsemmisítésére, a külföldi MRAP-ek pedig fontos szerepet játszottak a gyalogság támogatásában offenzív műveletek során.

A négykerék meghajtású, magas felépítményű, könnyen páncélozott és felfegyverzett járművek eredeti rendeltetése az, hogy aknák, és improvizált robbanószerek ellen védje utasait, a kézi páncéltörő fegyverek ellen azonban kevéssé hatékony.

A lap információi szerint fegyverszállítmány „az elkövetkező napokban” fog megérkezni Ukrajnába.

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. október 04. 16:22
Leállítani az uránszállítást Amerikába!
Békés
2022. október 04. 14:54
Tucker Carlson amerikai műsorvezető Zelenszkijről: "Akármit is mond az NBC News, Zelenszkij nem egy demokratikus állam független vezetője. Nem, közel sem. Ez egy kitaláció. Zelenszkij a Biden-kormányzat ügyfele, amely az országot vezeti. A Biden-kormányzat ideológusai pedig nem akarnak békemegállapodást Ukrajnáról. Azt akarták - és ez most már végérvényesen világos -, hogy háborút indítsanak Oroszország ellen, amely rendszerváltáshoz vezetne. Pont" - mondta a Fox Newson.
Békés
2022. október 04. 14:52
Idézet: Az "ukrán" hadszíntér szinte jelentéktelen ebben a helyzetben. Kb. harmadlagos vagy negyedleges. Még maga a harc is az, hiszen ennek a 80%a az interneten megy. Másodsorban ez nem háború. Harmadsorban ez a valódi háború (a gazdasági-pénzügyi-kereskedelmi) egyik csatája. Annyiban van jelentősége, hogy Oroszország mennyire hatékonyan tud meggyőzni harmadik országokat abban, hogy képes és akarja is a nyugati diktatúrát és gyarmati rendszert megtörni. De ezbis egyre jobban áttolódik a harctérről a gazdasági szférába. Ahogy a nyugat proxyként használja "ujrajnát", úgy elkezdték az oroszok is. Szerintem. Remélem.
lurker
2022. október 04. 14:18
mi van jenki, túl sok HIMARS-t lőttek szét az oroszok, kell az utánpótlás? De csak négyet, fogy a készlet vagy mi? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik