BBC: Ukrajna áttörést ért el délen, Herszon közelében

2022. október 4. 10:13
Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov szerint a számbeli fölényben lévő ukrán tankok mély éket vertek Zolota Balka falutól délre – számol be a brit lap.

Az ukrán hadsereg újabb területeket foglalt vissza az Oroszország által illegálisan annektált régiókban – számol be a BBC. A katonák a déli Herszon közelében nyomultak előre, és megszilárdították az állásaikat keleten. Vlagyimir Saldo, a régió oroszok által beiktatott vezetője elismerte, hogy az ukrán erők áttörtek Dudcsany közelében, a korábbi frontvonaltól mintegy 30 km-re délre, az orosz erők beásták magukat. Keleten pedig az ukránok benyomultak az oroszok által ellenőrzött Luhanszk régióba.

Volodimir Zelenszkij a szokásos esti beszédében közölte, több régióban is szabadítottak fel településeket, számos helyen folytatódnak a heves harcok, részleteket azonban nem közölt az ukrán elnök. 

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov szerint a számbeli fölényben lévő ukrán tankok mély éket vertek Zolota Balka falutól délre, amely a Dnyeper korábbi frontvonalát jelezte. Azt állította, hogy az oroszok mintegy 130 ukrán katonát öltek meg a harcokban – írja a BBC.

Nyitókép: A Sziverszkij Donyec folyó lerombolt hídja a kelet-ukrajnai Harkiv közelében fekvő, az orosz hadseregtől a közelmúltban visszafoglalt Sztarij Szaltovban 2022. szeptember 29-én.MTI/EPA/Atef Szafadi

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés