BBC: Ukrajna áttörést ért el délen, Herszon közelében

2022. október 04. 10:13

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov szerint a számbeli fölényben lévő ukrán tankok mély éket vertek Zolota Balka falutól délre – számol be a brit lap.

2022. október 04. 10:13
null

Az ukrán hadsereg újabb területeket foglalt vissza az Oroszország által illegálisan annektált régiókban – számol be a BBC. A katonák a déli Herszon közelében nyomultak előre, és megszilárdították az állásaikat keleten. Vlagyimir Saldo, a régió oroszok által beiktatott vezetője elismerte, hogy az ukrán erők áttörtek Dudcsany közelében, a korábbi frontvonaltól mintegy 30 km-re délre, az orosz erők beásták magukat. Keleten pedig az ukránok benyomultak az oroszok által ellenőrzött Luhanszk régióba.

Volodimir Zelenszkij a szokásos esti beszédében közölte, több régióban is szabadítottak fel településeket, számos helyen folytatódnak a heves harcok, részleteket azonban nem közölt az ukrán elnök. 

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov szerint a számbeli fölényben lévő ukrán tankok mély éket vertek Zolota Balka falutól délre, amely a Dnyeper korábbi frontvonalát jelezte. Azt állította, hogy az oroszok mintegy 130 ukrán katonát öltek meg a harcokban – írja a BBC.

Nyitókép: A Sziverszkij Donyec folyó lerombolt hídja a kelet-ukrajnai Harkiv közelében fekvő, az orosz hadseregtől a közelmúltban visszafoglalt Sztarij Szaltovban 2022. szeptember 29-én.MTI/EPA/Atef Szafadi

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MTom
2022. október 04. 14:54
Egy nap tortenesei Kherszonban Oktober 3-4 Animalt terkep: https://i.imgur.com/tzK7hff.gif
Békés
2022. október 04. 13:29
antipolitikuskommentjét olvassátok el a vadakon a párizsi cikkél.
Kred
2022. október 04. 13:28
Az orosz hadsereg február óta tartó teljesítményének a fényében nyugodtan kijelenthetjük, hogy totális csőd az egész. Eközben az orosz politika, a harctéri realitással homlok egyenest szembemenő dolgokat művel. Most már az orosz jog szerint, az Ukránok orosz területeket csatolnak el. Egyszerűen hatalmas arcvesztés és teljes politikai destabilizáció nélkül már nem tudtak ebből a konfliktusból kijönni... Csak előre menekülés az opciójuk. Szerintem az atomfegyver bevetésének a realitása is napról napra egyre nagyobb, de még ha az nem is lesz, az igazi darálás és vérszivattyú még csak most kezdődik... lehet újra szemtanúi lehetünk nagy városok szőnyegbombázásának, stb...
NDAP1945
2022. október 04. 12:27
Ezt a háborút Oroszország elvesztette, mint 1905-ben japán ellen, ennyi, Putyin bukik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik