Az orosz parlament felsőháza is megszavazta a négy ukrajnai régió annektálását

2022. október 04. 10:50

Egy nappal korábban az alsóház, az Állami Duma is hasonlóképpen határozott.

2022. október 04. 10:50
null

Ratifikálta az orosz parlament felsőháza (Szövetségi Tanács) hétfőn a négy, orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régió Oroszországhoz való „csatlakozásáról” szóló szerződéseket.

A Szövetségi Tanács plenáris ülésén egyhangúlag szavazta meg a Donyecki és a Luhanszki Népköztársasággal, valamint a Herszon és a Zaporizzsja megyével megkötött szerződést. Egy nappal korábban az alsóház, az Állami Duma is hasonlóképpen határozott.    

A négy régiónak Oroszországhoz való csatlakozásáról tartott népszavazást, valamint a területek annektálását a külföldi országok közül csak Észak-Korea tekinti legitimnek.

Kapcsolódó

Többen szavazták meg az ukrán megyék annexióját az orosz parlamentben, mint ahány képviselő jelen volt

Vologyin házelnök technikai hibának tudta be a különbséget, és arról beszélt, hogy senkit nem kéne zavarjon plusz-mínusz egy szavazat. Bővebben!

Vologyin házelnök technikai hibának tudta be a különbséget, és arról beszélt, hogy senkit nem kéne zavarjon plusz-mínusz egy szavazat.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antoine
2022. október 04. 13:14
Észak-Korea is elismerte, szóval jól haladnak a dolgok. Ha a legközelebbi adásban a Sajtóklub is elismeri, már csak Iránra kell várni és hivatalos is lesz.
Wolfram004
2022. október 04. 12:35
Ahogy annak idején Erdély "csatlakozott" Romániához, a felvidék Csehszlovákiához, a Délvidék Jugoszlávihoz, vagy Kárpátalja Ukrajnához. Így megy ez.
MTom
2022. október 04. 12:30
Haha szavazas Kherszon bekebeli lakossaga majd 280.000 fo A "nepszavazason" 655 igen szavazattal gyozott az oroszorszaghoz csatlakozas 9 nem elleneben.
szintetikus
2022. október 04. 12:11
Akkor most a magyarországi orosz trollok örömükben leszopják magukat? :DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik