Volt orosz parancsnok: Teljesen természetes, hogy a frissen sorozottak részegek (VIDEÓ)

2022. október 03. 17:35

„Majd kialusszák magukat, aztán tanulnak hadviselést” – érvelt Andrej Guruljov.

2022. október 03. 17:35
null

A részleges mobilizáció bejelentése óta folyamatosan terjednek az interneten olyan videók, amely frissen sorozott orosz katonák alig bírnak megállni a lábukon, annyira részegek. Íme egy ilyen felvétel: 

Egy korábbi orosz parancsnok szerint egyáltalán nem szokatlanok ezek a felvételek – idézi a parancsnokot a Newsweek.  Andrej Guruljov jelenlegi parlamenti képviselő, korábban a Déli Katonai Körzet parancsnokhelyettese volt: állítása szerint nagyon gyakori, hogy az újoncok italoznak. 

Természetesen mindannyian egy kicsit részegek, hogy finoman fogalmazzak

– mondta. 

Guruljov szerint azonban ez teljesen természetes. Felidézi, hogy az első és a második csecsen háború idején zajló toborzásokon is mindenki részeg volt. 

Soha életemben nem láttam ott józan embereket 

– húzta alá. 

Nyitókép: Frank Hammerschmidt / dpa-Zentralbild / AFP. Illusztráció.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2022. október 04. 08:41
A lényeg, hogy a géppuskatűz elé legyenek terelve. Kevesebb orosz, kevesebb bűnöző.
files32
2022. október 04. 07:29
Ezek győzik majd le az ukránokat.
jamborz
2022. október 03. 20:34
Majd ők is megkapják a bróm-adagjukat mint mi anno, aztán lenyugszanak....
amca
2022. október 03. 20:30
Ez kutyafaxa. Még a régi YU világban a direktor elhagyta az útlevelét. Mondom elmegyek veled Ljubljanából Belgrádba,mert úgysem találsz oda 1edül. Pont bevonulás volt Tito országban- Azt a részegségat. Macedónok Slovénijába. Horvátok Koszovóba. Vajdaságiak Muraközbe. Az egész család velük. Sztem több 100 000 liter rakija fogyott. Még a masiniszta is tök részeg volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik