Kifakadt Putyin embere: Az állandó hazudozás megmérgezte az orosz hadsereget!

2022. október 3. 20:43
A orosz törvényhozás alelnökét egy talkshowban kérdezték a stratégiai fontosságú Liman elvesztéséről. Putyin bizalmasa nem kertelt.

Érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy az orosz hadvezetés miért nem készült fel Liman védelmére és megerősítésére, amikor teljesen világos volt, hogy az ukrán haderő következő célpontja ez a régió – mondta Andrej Guruljov, az orosz Duma elnökhelyettese egy orosz talkshowban.

„Őszintén szólva egyszerűen nem értem, hogy nem tudták megfelelően felmérni a helyzetet és miért nem küldtek erősítést Limannak”, fogalmazott, hozzáfűzve:

hiába harcoltak hősiesen a település védői, valaki elszámította magát és rossz döntést hozott katonai döntéshozói szinten.

Szerinte a hazudozás megmérgezte az orosz föderáció haderejét, a vezérkartól egészen a legénységi állományig. „A legnagyobb problémánk az, hogy állandóan jó jelentéseket kapunk, azt is mondhatnánk, hogy állandó hazudozás folyik, ez pedig fentről lefelé teljesen átjárja a rendszert.”

Guruljov korábban az Ukrajna elleni háború vokális támogatója volt, az orosz köztévén azt is javasolta, hogy szerinte Londont és Berlint is le kellene bombázni, amiért fegyverekkel szerelik fel Ukrajnát.

Nyitókép: AFP (Orosz tartalékosok gyakorolnak a behívás után)

Összesen 201 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyrészt-másrészt :-)

Egyrészt nyilván igazad van. Másrészt mégis mire számítottak, amikor egy kicsit hivatásos hadsereggel nekirontottak egy negyvenmilliós, Nyugatról tényleg támogatott államot a létében fenyegetni?

Egyrészt lehet, hogy a következő hónapok a harcok enyhülésével járnak, és jobban föl tudnak készülni az újonnan mozgósítottak bevetésére, de másrészt Ukrajnába is özönlik az utánpótlás.

Nem lefutott meccs ez.

Jó, rendben, az amerikaiak nyerhetnek az ügyön, de mégis: ki kezdte a katonai műveleteket?

Nehéz azt nekünk innen, Magyarországról fölmérni, mennyi tartaléka van a Nyugatnak, de igazad van: ez is egy tényező.

Egyébként ezzel nagyrészt egyet tudok érteni. Az oroszok egyik fő baja, hogy kezdettől nem volt tiszta a hadicéljuk. Lehet panaszkodni a határmenti orosz nemzetiség szar sorára, de emiatt Kijevet bombázni?

Amiben teljesen nem értek egyet, az az, hogy hajlamos vagyok jogászi módon gondolkodni. Ha pl. fölbérelsz egy bérgyilkost, és az végrehajtja a megbízást, téged is megmázsálnak, de a fő büntit a bérgyilkos kapja, mert ő nem fordult vissza az úton.

Ilyen logikával látom főbűnösnek Putyint, elismerve, hogy sok fölbujtója volt.

Nem hiszem el pl, hogy Ukrajna teljes gázellátását kézben tartva a háborún kívül más eszköze nem volt az ország megregulázására. Döglöttek volna be pl. most, tél előtt azok a rothadt vezetékek. Az ukránok fáznának, de nem lennének halottak.

Elkezdik felszámolni a semmit. Nincs rendszerszintű korrupció, de valamivel muszáj vádaskodni. Az EU pénzek itthon tartása, hazai cégek preferálása az, amit nyugaton sérelmeznek.

2002-ben Keller László, 2010-ben Budai Gyula ígért nagy-nagy elszámoltatást. Egyik sem jutott semmire. Gyanítom azért, mert egy dolog a szimpatizánsok hergelése az elszámoltatással, leszámolással, és más dolog az, amikor rá kerül a sor, akkor kiderül, hogy a vizsgált ügyeket profik vitték, és nem lehet belekötni.

Alapvető érdekeit sértve bármelyik hatalmat lehet addig provokálni, amíg az lépni fog. Ebben nincs semmi érdekes. Az ukrán vezetés amerikai háttérrel ezt vállalta fel 2014-et követően. Nem tudom számoltak-e azzal, hogy Ukrajna évtizedekre ható gazdasági totálkárt fog elszenvedni. Gyanítom, hogy nem, mert az ukrán vezetés pofátlan követelőzéseiből azt lehet kiérezni, nem ilyen következményekre számítottak, nekik talán mást ígértek. A nyugat csak ágyútölteléknek használja őket.

Én mondjuk azt nem értem, hogy ebben a "világok harcában" állítólag EZER embert állított ki a 140 milliós ország az éppen most annektált terület védelmére a támadás főirányával szemben (tízezres offenzíva, hát ez sem egy második világháborús förgeteg...).

Nem értem ezt az egészet. Tényleg lehet akár olyan olvasata is, hogy "hát menjen valami" hónapokig, évekig... Iszonyatos szívás ez Európának.

Jól van kisfiam, nem az én dolgom, hogy megvilágosítsalak. Érvek nélküli, a történéseket figyelmen kívül hagyó állításokkal csak bohócnak vagy jó.

Az orosz nép nem hajlamos arra, hogy kívülről jövő diktátumokat fogadjon el. Ez a baja a nyugatnak, ahol úgy gondolják, joguk van megmondani másoknak, hogyan éljenek, gondolkodjanak. Az orosz nép majd eldönti, hogy neki mi jó, de nyugodtan folytasd a nevetséges, érvek nélkül, pusztán szólamokkal működő propagandádat.

Ezt a szellemileg kiherélt, a jóléttel elhülyített Európával meg lehet tenni, de majd most fog látszani, hogy ha csökken a jólét, és marad a puszta liberális hülyítés, akkor felébred a társadalom. Már megvannak az első jelek, tüntetések.

De ez tetszik, mert megvilágítod a liberális demokrácia lényegét:

PUSZTÍTÓ. 2022. október 4. 9:24
@NullaSalus

a maffiaállamot, a putler rendszert kell felszámolni,
írmagostul.

ha nem megy belülről, kívülről kell

Igen, így működött a mára liberálissá átvedlett kommunista hatalom 1956-ban, 1968-ban. És ma is folytatnák ugyanúgy.

Elég rossz a hasonlatod. Az Iszlám Állam egy pusztán ideológiai képződmény volt. Oroszország pedig egy területileg, gazdaságilag, katonailag meghatározott állam.

Amúgy te kinek a bércsicskája vagy azáltal, hogy itt propagandát folytatsz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés