Amerikai külügyminiszter a felrobbant Északi Áramlatokról: Ez egy óriási lehetőség

2022. október 04. 09:48

„Rendkívüli stratégiai lehetőségként” jellemezte az Északi Áramlatokban keletkezett kárt Antony Blinken.

2022. október 04. 09:48
null

Ahogy beszámoltunk róla, szabotázs-akciót hajtottak végre az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat gázvezeték ellen. A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski Twitter-bejegyzésében az amerikaiaknak mondott köszönetet a vezeték megrongálásáért. Ennek kapcsán külön érdekesség az a februári sajtótájékoztató, amelyen Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt ígérte, hogy amennyiben Oroszország inváziót indít Ukrajna ellen, nem lesz többé Északi Áramlat 2. „Véget fogunk vetni neki ” – ígérte az USA elnöke. Orosz sajtóértesülések szerint a csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák. Az orosz Gazprom bejelentette: leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat a Gazprom. A hírek következtében újra jelentősen nőtt a gáz ára, elkezdett romlani az euró és a forint is gyengül a dollárral szemben. 

Az incidenssel kapcsolatban most egy érdekes nyilatkozat jelent meg, amelyet Antony Blinken amerikai külügyminiszter tett. 

Ez egy óriási lehetőség”

– fogalmazott. Szerinte a vezetékeket ért incidens remek lehetőséget nyit arra, hogy „egyszer és mindenkorra” megszűnjön az orosz gáztól való függőség, és Vlagyimir Putyin ne tudja használni „az energiát fegyverként”.

Blinken nyilatkozatát megtekintheti itt:

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 284 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. október 04. 11:41
Amikor majd lng hajók úszkálnak az óceán fenekén, akkor mit fog mondani? Mert ez is lehet a lapjárás.
formaegy
2022. október 04. 11:23
"Az incidenssel kapcsolatban most egy érdekes nyilatkozat jelent meg, amelyet Antony Blinken amerikai külügyminiszter tett. Ez egy óriási lehetőség – fogalmazott. Szerinte a vezetékeket ért incidens remek lehetőséget nyit arra, hogy "egyszer és mindenkorra"" Minden normális ember eddig is tudta, hogy ti voltatok!!!!!!!!!!!!!!!!!! Biden nyilatkozata egyértelmű volt. Mocskos büdös gyilkos férgek! A földdel egyenlővé kellene benneteket tenni, és a helyeteket is behinteni sóval, aljas gyilkos rohadékok! Erről viszont az EU büdös gyilkos náci csürhéjének is tudni kellett!!!!!!!!!!!!!!!!! Meddig tűrik még az európai emberek ezeket a gyilkosokat tovább rombolni????????????????
12345
2022. október 04. 10:22
JENKIK HAZA!
Oláh Dániel
2022. október 04. 09:44
Mikor (azon kívül, hogy "most"), milyen alkalomból, milyen eseményen, milyen kontextusban mondta és mit mondott még, a negyven másodperces kivágáson kívül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik