Amerikai külügyminiszter a felrobbant Északi Áramlatokról: Ez egy óriási lehetőség

2022. október 4. 9:48
„Rendkívüli stratégiai lehetőségként” jellemezte az Északi Áramlatokban keletkezett kárt Antony Blinken.

Ahogy beszámoltunk róla, szabotázs-akciót hajtottak végre az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat gázvezeték ellen. A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski Twitter-bejegyzésében az amerikaiaknak mondott köszönetet a vezeték megrongálásáért. Ennek kapcsán külön érdekesség az a februári sajtótájékoztató, amelyen Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt ígérte, hogy amennyiben Oroszország inváziót indít Ukrajna ellen, nem lesz többé Északi Áramlat 2. „Véget fogunk vetni neki ” – ígérte az USA elnöke. Orosz sajtóértesülések szerint a csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák. Az orosz Gazprom bejelentette: leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat a Gazprom. A hírek következtében újra jelentősen nőtt a gáz ára, elkezdett romlani az euró és a forint is gyengül a dollárral szemben. 

Az incidenssel kapcsolatban most egy érdekes nyilatkozat jelent meg, amelyet Antony Blinken amerikai külügyminiszter tett. 

Ez egy óriási lehetőség”

– fogalmazott. Szerinte a vezetékeket ért incidens remek lehetőséget nyit arra, hogy „egyszer és mindenkorra” megszűnjön az orosz gáztól való függőség, és Vlagyimir Putyin ne tudja használni „az energiát fegyverként”.

Blinken nyilatkozatát megtekintheti itt:

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Összesen 258 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jaja, remek lehetőség. Jó nap ez a halálra.

Amit az oroszok tesznek majd az USA gázszállításával. Az amcsi LNG hajók a mennybe mennek.
Majd azt mondják a ruszkik, hogy biztos a CIA csinálta.
Soha vissza nem térő lehetőség.

Ez egy remek lehetőség, hogy annak nevezzük az USA-t, ami: terrorszervezetnek.

Sziauram!
Kínaihitel kell?

(Részlet)

Pl. amikor a kínaiak elkezdték terjeszteni a civilizált országokban a vírusukat, de a pufiék nem csökkentették a gáz árát egy fillérrel sem.

"baljoska61 2022. október 3. 20:08
5
@Orange79
Mikor volt olcsó az orosz nyersanyag?"

@baljoska61
Pl. amikor a kínaiak elkezdték terjeszteni a civilizált országokban a vírusukat, de a pufiék nem csökkentették a gáz árát egy fillérrel sem.

Egy atomháború is egy óriási lehetőség lenne. Már akinek.

Itt a nyilatkozat vége:

'Sok kemény munka vár még ránk, hogy az országok és a partnerek átvészeljék a telet' - mondta Blinken, aki azt javasolta - ahogyan az uniós vezetők is tették -, hogy Európa dolgozzon a gáz iránti kereslet 'csökkentésén'.

Beszarás. Pofátlan rohadék geciláda.

Az az érdekes, hogy még behazudni sem merik ezt. Ami nyilatkozatokat láttam Blinken részéről, meg a beszélő fejektől a CNN-en, abban egyszer sem hangzott el az, hogy Oroszország tette (ezt a féleszű ukránok nyilatkozták, mindjárt az első napon, egyből magukra vonva a gyanút). Láthatóan ki sem merik mondani, hogy szerintük ez vagy az az ország tette, még az oroszokét sem. Kurvára nagy sumákolást érzek.

Először három cső robbant fel, másnap felrobbant a negyedik is.
Mentek még egy kört...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés