Katona volt, 100 évet megélt, pénzt gyűjtött az egészségügynek – most egy klímaaktivista ürülékkel öntötte le az emlékművét

2022. október 2. 22:04
Videófelvétel is készült az „akcióról”.

Tom Moore óriási népszerűségnek örvend Nagy-Britanniában. A férfi katona volt, megélte a száz esztendőt, II. Erzsébet királynő pedig lovaggá is ütötte 2020 júliusában, amiért a férfi több mint 32 millió fontot (átszámítva kb. 15,5 milliárd forintot) gyűjtött össze a brit egészségügy, az NHS részére a Covid-járvány okozta nehézségek miatt. 

Sir Captain Tom Moore 2021 februárjában halt meg, az egész ország gyászolta, majd emlékművet is kapott.

Ezt az emlékművet öntötte le most egy aktivista folyékony ürülékkel. 

Az akciót elkövető 21 éves aktivista, Maddie Budd a magánrepülőgépek ellen tiltakozott így. Elmondása szerint ő is orvosnak tanult, az NHS-ben akart dolgozni, és a logikája szerint fontos az egészségügy, fontos, hogy törődjünk egymással, ám most az „egészségügyet és a civilizációt is összeomlásba taszítják éppen, és ha a kormány a magángépeket sem képes betiltani, akkor minden egyes felszálló gép egy vödör szart és vért önt mindenre, amiért Captain Tom kiállt”.

Nyitókép: Chris Jackson / POOL / AFP 

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát jó, ez aranyos, de figyeled az aktivista csaj dumáját? Még csak nem is Tomy kapitánnyal van baja, azt adja elő, hogy ő folytatja Tomy küldetését más eszközökkel. Komolyan. Nehéz lehet komcsinak lenni.

Egyrészt ez számomra kiderült a poszt szövegéből, másrészt nem látod, hogy ez mennyivel rosszabb így? Még ha útálná Tommyt! De harcostársának nyilvánítja magát! A világ halad a teljes megőrülés felé.

Valami ilyesmi. Ez már dupla pszeudo, ez már triplacsavar. (vö. Neurotic)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés