A Donbasz közelképe

2022. szeptember 30. 16:47

Demkó Attila
Facebook
Az orosz világ Donbaszban lehetett volna egy szép „kirakat”, egy „soft power” reklám, de a két végtelenül korrupt bábállam nem adott jobb életet.

„A Donbasz közelképe – már ajánlottam, de most a kezemben is van.

Érzik nagyon a nyugati szemüveg, de a sok száz oldalon átüt a valóság. Grúzia és Ukrajna is elnyomta nemzetiségeit, nem kicsit, nem Moszkvában találták ki a semmiből a konfliktust (és nem is Janukovics, ahogy elég megalapozatlanul írja Forró egy helyen).

Ukrajna nem ártatlan, 2014 után voltak atrocitások, lőttek az ukránok civileket nem egyszer, sokszor. De az a tömeggyilkosság, amivel Moszkva előállt a háború indokaként nem igaz, pontosabban százszorosára növelte a 2014-15-ös valóságot.

Az orosz világ Donbaszban lehetett volna egy szép »kirakat«, egy »soft power« reklám, de a két végtelenül korrupt bábállam nem adott jobb életet, mint a szintén korrupt és rosszul működő Ukrajna. Erről, hogy bűnözők és tolvajok vezették/vezetik még pár napig a Donbaszt, Moszkva tehet és nem Kijev .”

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez jó kis írás lehetne, ha éppen a kirakatot nem az USA rendezte volna mocskossá, romlott áruval telerakva, újságpapírba csomagolt hús a kirakatban.
Itten kérem egy új Romániát építenek, most nem a franciák, hanem a nagy testvér, kerül, amibe kerül, akár az embereket, akár a területet nézzük.
Romániát a görög fanarióták, meg a bolgár származású nemesek teremtették meg. Ukrajnát vajon melyik vezető rétege teremti meg?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés