A Donbasz közelképe

2022. szeptember 30. 16:47

Az orosz világ Donbaszban lehetett volna egy szép „kirakat”, egy „soft power” reklám, de a két végtelenül korrupt bábállam nem adott jobb életet.

2022. szeptember 30. 16:47
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„A Donbasz közelképe – már ajánlottam, de most a kezemben is van.

Érzik nagyon a nyugati szemüveg, de a sok száz oldalon átüt a valóság. Grúzia és Ukrajna is elnyomta nemzetiségeit, nem kicsit, nem Moszkvában találták ki a semmiből a konfliktust (és nem is Janukovics, ahogy elég megalapozatlanul írja Forró egy helyen).

Ukrajna nem ártatlan, 2014 után voltak atrocitások, lőttek az ukránok civileket nem egyszer, sokszor. De az a tömeggyilkosság, amivel Moszkva előállt a háború indokaként nem igaz, pontosabban százszorosára növelte a 2014-15-ös valóságot.

Az orosz világ Donbaszban lehetett volna egy szép »kirakat«, egy »soft power« reklám, de a két végtelenül korrupt bábállam nem adott jobb életet, mint a szintén korrupt és rosszul működő Ukrajna. Erről, hogy bűnözők és tolvajok vezették/vezetik még pár napig a Donbaszt, Moszkva tehet és nem Kijev .”

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solothurn
2022. október 02. 09:44
Egyre kevésbé objektívek és egyre nato-nyalósabbak a Demkó-mester írásai! Ejsze valami nagy ösztöndíjra vágy/vár a Nagy Tavon túl? Vagy csak odalett a józan ítélőképessége?
21 gramm
2022. október 01. 09:07
Érti valaki, hogy ez mit akar mondani? Kérem - köszönöm...
ThuleanPerspective
2022. október 01. 07:55
Kirakatállamhoz működő gazdaság kell, úgy meg nehéz az ukrán hadsereg közbe lövi az országodat és ellehetetlenít minden eszközzel
ThuleanPerspective
2022. október 01. 07:54
Ennél kevesebb ember halála miatt is indítottak már háborúkat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik