Ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?

2022. szeptember 30. 13:49

Szalma György
Kontra
Kinek az érdeke az, hogy az olcsó orosz energiaforrásokat elvágják a nyugat-európai ipartól?

„Ki áll az Északi Áramlat 1-2 vezetékeket ért szabotázs-szerű támadása mögött? Kinek áll érdekében – itt szokás a »cui prodest?« –modorosságot elkövetni, hogy az iromány intellektuális értékét egy latin kifejezéssel növeljék – az, hogy az orosz gáz semmilyen körülmények között, egy estleges európai fordulat esetén se jusson el az európai fogyasztókhoz?

Kinek az érdeke az, hogy az olcsó orosz energiaforrásokat elvágják a nyugat-európai ipartól?

A nyugati médiumok és véleményformálók nyomán a hazai progresszív politikusok és sajtójuk is az oroszokat gyanítják a csővezetékeket ért támadás mögött. Önmerénylet történt. A fősodratú nyugati magyarázat szerint:

az oroszok egy alattomos támadással tönkretették saját, több milliárd euróba kerülő gázszállítási infrastruktúrájukat, mindezt azért, hogy többé ne tudják a gáz elapasztásával zsarolni  Európát, különösen a németeket. A nyugati világmagyarázók szerint az oroszok kilőtték az utolsó eszközt a saját kezükből, amellyel az Európai Uniót rá tudták bírni, hogy időnként józan módon mérlegeljen egy-egy Oroszországot érintő döntés előtt.”

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Svéd parti őrség

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van, nem üzemeltek, mert elzárták. Pont ezért lett volna felesleges az oroszoknak a sajátjukat felrobbantani.

Viszont télen, ha a németek fáznak, nem biztos, hogy nem gondolták volna meg magukat egy kis orosz gázért. Ez a lehetőség lett elvágva.

Sikerült. Az USA régi félelme, hogy a németek és az oroszok összefognak gazdaságilag. Ezt most az nusa-nak sikerült határozatlan időre kitolni.

Csak óvatosan:-) holnap már azt mondják, OV csinálta személyesen, mint búvár Kund:-))))

Ki lehet deríteni, ha többet tudsz az informatikáról annál, mint hogy ide tudod írni az ökörségeidet. Ez jusson eszedbe, amikor diktatúrázol. Egy rendes diktatúra, mondjuk egy általatok párhuzamként emlegetett Ceausescu típusú diktatúra, eljutva az IP címig már begyűjtött volna titeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés