21. századi tankcsata: közvetlen közelről lőtték egymást az oroszok és az ukránok (videó)

2022. szeptember 29. 21:35
Elvileg az orosz tank került ki győztesen a találkozásból.

Nem túl sok olyan felvételt látni az ukrajnai háborúból, melyek során harckocsik ütköznek meg egymással, sok szakértő hívja fel a figyelmet annak tényére, hogy ez a konfliktus elsősorban tüzérségi háború. A napokban azonban felkerült egy olyan felvétel az internetre, melyen egy orosz és egy ukrán tank szinte közvetlen közelről ment neki egymásnak – szúrta ki a Portfolio.

A portál szerint az ukrán és az orosz tank „test test elleni csatájából” utóbbi került ki győztesen, bár hozzá kell tenni, hogy a felvétel elég rossz minőségű, és nehezíti a szereplők beazonosítását, hogy mindkét fél régi szovjet haditechnikát használ.

„Az ukrán tank látszólag egyáltalán nem lő rá az orosz tankra, azt nem tudni, miért. Elképzelhető, hogy nem észlelték a támadót, ahogy az is, hogy azt hitték, baráti tűz érte őket. A konfliktus eleje óta probléma, hogy mindkét harcoló fél jelentős többségben szovjet haditechnikára támaszkodik, ezért rengeteg a baráti tűz. Az is lehet, hogy valamilyen személyi vagy műszaki hiba történt” – írja a portál.

Nyitókép: Twitter

 

 

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés