Türingiai miniszterelnök: Orbán, Erdogan, Putyin örömüket lelnék abban, hogy az európai baloldali-liberális mozgalmak összeomlanak

2022. szeptember 29. 9:09
„Az a baj Olaszországban, hogy rendkívül gyenge a baloldal” – hangsúlyozta Bodo Ramelow.

„A feleségemet sokkolta az eredmény, de valahol mégis számított rá” – kezdte a Weltnek adott nyilatkozatát Bodo Ramelow, Türingia baloldali miniszterelnöke az olasz jobboldal győzelme kapcsán.

A lap szerint „nacionalista és jobboldali populista” pártok győztek Lengyelországban, Magyarországon, Svédországban és most Olaszországban is. 

Vlagyimir Putyin, Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan örömüket lelnék abban, hogy az európai baloldali-liberális mozgalmak összeomlanak”

– fogalmazott Ramelow, emlékeztetve arra, hogy a Die Linke a tavalyi németországi szövetségi választáson is rosszul teljesített. 

Nyitókép: Martin Schutt / DPA / AFP

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nem személyhez kötődik. Amikor a szovjet birodalom véget ért, az emberek nem személyektől, hanem egy erőszakkal fenntartott, életidegen ideológiától akartak megszabadulni. Most is ennek a kezdeteit láthatjuk, az egyre inkább diktatórikus, liberálbolsevik alapokon álló EU esetében.

Ezt akartam megemlíteni, de megelőztél. Nyilván a demokrácia csúcsa volt az, amikor Merkel külföldről, ha jól emlékszem Dél Afrikából telefonon adott parancsot a választás eredményének felülírására.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés