Volt lengyel külügyminiszter a szivárgó Északi Áramlatokról: Köszönjük, USA

2022. szeptember 27. 21:15
Az amerikaiaknak hálálkodott Twitter-oldalán Radek Sikorski a szivárgó gázvezetékek kapcsán.

Ahogy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hétfő hajnalban az Északi Áramlat-1-nél, míg este az Északi Áramlat-2-nél jelentettek hirtelen nyomáscsökkenést és szivárgást a svéd és a dán hatóságok. A vezetékek a Balti-tengerben húzódnak, de mindkettő használaton kívül van, ugyanis az 1-est Oroszország zárta el az ellene hozott szankciók „megtorlásaként”, míg a másikat maga Németország, ezzel „büntetve” Oroszországot a háború megindításáért. Gáz azonban mindkettőben volt, mert a nem működő csövekben is kell valamennyi gázt áramoltatni, hogy azok használhatók maradjanak.

Egyelőre egyetlen nyugati kormányzati forrás sem kezdett találgatásokba arról, hogy ki (vagy mi) idézhette elő a szivárgást, csak az ukrán kormány állítja, hogy az oroszok voltak.

„Thank you, Usa”

A svéd rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Az USA kormánya sem akart találgatásokba bocsátkozni, egyelőre csak annyit mondtak,

hogy minden lehetséges eszközzel segítik az európaiakat a nyomozásban.

A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski azonban egy meglepő bejegyzést tett közzé hivatalos Twitter-oldalán, amely szerint az Északi Áramlatokban kárt tevő balesetnek vagy támadásnak valamilyen köze lehet az Egyesült Államokhoz.

Thank you, Usa”

– írta bejegyzésében Sikorski. 

Kapcsolódó

Támadás az Északi Áramlatok ellen. Mit tudunk eddig?

Azt biztosan, hogy a gáz ára ugrott egyet. Bővebben...

Nyitókép: Ficsor Márton 

Összesen 197 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vezeték megrongálása csak azoknak lehet érdekük, akik tartanak attól, hogy Európában felül kerekedik a józan ész, no meg a szükség, és létre jöhet az enyhülés, netán valami kompromisszum az oroszokkal. Hiszen ezzel mind Oroszország, mind Európa jól járna. Már így is csökken az európai, a német hajlandóság Ukrajna fegyverrel való ellátására. Akik mélyebben tudják szondázni a nyugat európai közvéleményt, akik nem a nyugati sajtóból mérik fel a szankciók támogatottságát, azok lehet, hogy már sejtik, a tömegek elégedetlensége kikényszeríthet egy irányváltást.

Ezek után lehet találgatni, kik azok, akik úgy látják, hogy ezt az irányváltást csak ilyen módon tudják meggátolni, vagy elodázni. És kik azok, akiknek erre megvannak a szükséges eszközeik.

Az oroszok minek robbantották volna fel ezeket a vezetékeket? Ha nem akarnak gázt adni, elzárják a csapot és annyi, ahogyan azt idáig is tették.

A hülyéje jól ráhúzta a vizes lepedőt az Usára.

Ezek után le nem mossák magukról a gyanút, hogy az Usa volt, lengyel segítséggel-, vagy anélkül.

Az Usa nyilván azt fogja mondani, hogy az oroszok csinálták, hogy aztán ráfogják az egészet az Usára, hamis zászlós műveletként. De ez a magyarázat már senkit nem fog érdekelni, főleg nem a németeket.

Baszki, ez nagyon komoly incidens. Ez olyan eseményláncolatot indíthat el, ami könnyen az EU széteséséhez vezethet.

Biden februárban célozgatott arra, hogy meg tudnának egy ilyet oldani.
A szivárgás kinek rossz leginkább? A németeknek és az oroszoknak.....

Várjuk T. Péter fórumtárs elemzését a felvetett témakörben. Ő nagyon ért a jó terrorizmus és
a rossz terrorizmus megkülönböztetéséhez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés