Lekapcsolták a berlini prostituált-hálózatot működtető magyar bűnbanda tagjait

2022. szeptember 27. 12:18

A nyomozók által beszerzett bizonyítékok alapján a bűnbanda 2017-től űzte illegális tevékenységét.

2022. szeptember 27. 12:18
null

A négytagú bűnbanda három tagját sikerült letartóztatnia a magyar rendőrségnek az Europol által biztosított magyar-német együttműködésnek köszönhetően. A rendőrség tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya folytat nyomozást B. József monori lakossal és társaival szemben több ember sérelmére, a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A banda már öt éve folytatta németországi tevékenységét, módszerük az volt, hogy Magyarországról kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket szerveztek ki Németországba, prostitúciós munkára.

Az összetoborzott lányokat aztán vagy repülővel, vagy kisbusszal szállították ki Berlinbe, majd a részükre bérelt lakásokban szállásolták el őket.

– jelezték.

A prostituáltakat tájékoztatták, mi a minimum bevétel, amit minden nap össze kell gyűjteniük, majd őket a német főváros különböző utcáin helyezték el, ezeket az utcákat rendre ők védték. 

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A bűnbanda vezetőjének irányítása alá tartozó utcaszakaszok használatért a lányoknak naponta 150 euro leadót kellett fizetniük, míg a fennmaradt összeget volt, hogy teljes egészében elvették tőlük. Amennyiben nem volt meg a napi elvárt bevétel, nem engedték be őket az utcáról, rákényszerítették a prostitúciós tevékenységet.

– közölte a rendőrség, majd azzal folytatták, a KR NNI emberkereskedelem elleni nyomozói szorosan együttműködtek a német társhatóságokkal az elkövetők bűnös tevékenységének megismerése, illetve az általuk kizsákmányolt sértetti kör teljeskörű feltérképezése és védelme érdekében.

Ennek köszönhetően összesen 25 sértettet sikerült azonosítaniuk az ügyben. Majd a beszerzett terhelő bizonyítékok alapján 2022. szeptember 21-én Budapesten és Berlinben egyszerre csaptak le a bűnbanda három tagjára.

Hazánkban a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetést Támogató Osztálya, valamint a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság állományával közösen fogták el budapesti tartózkodási helyén a 32 éves B. Józsefet, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a Fővárosi Főügyészség indítványára a bíróság el is rendelt.  

A berlini társhatóság képviselői és a KR NNI munkatásai együtt fogták el Berlinben a banda két vezetőjét, a 40 éves L. Zsoltot és a 45 éves C. Ildikót. Miután lakcímükön kutatást tartottak, az általuk használt gépkocsit lefoglalták. Az elfogott két magyar állampolgárt kiadatási őrizetbe helyezték. Hazánkba történő átadásukról a német bíróság a későbbiekben fog dönteni. A három gyanúsított terhére rótt minősített emberkereskedelem büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.  

A bűnbanda negyedik tagját, a 30 éves Pusztai Csabát még keresik a rendőrök. A férfi jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen, ezért vele szemben a KR NNI belföldi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki.

Nyitókép: police.hu

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. szeptember 28. 12:52
....és a helyükre jönnek az arabok...mert az igény maradt...csak most nem haza hozzák a lóvét...mint a marihuana...először hollandiából hozták be...majd elkezdték itthon termelni...és most üldözik őket....és ismét hozzák hollandiábol...mert az igény maradt...
brekker
2022. szeptember 28. 11:56
Ütni kell a magyart, még ha cigány is, ez van kiadva, úgy látszik. Mintha a magyar cigányok lennének Berlinben a legnagyobb stricik, bár úgy lenne! Valaki konkurrensnek csípték a szemét.
bispora
2022. szeptember 28. 09:41
a
kistroglodita
2022. szeptember 28. 07:25
Cigánynak tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik