Idén nem szervez karácsonyi vásárt a főváros

2022. szeptember 27. 14:12
A szervezőcég szerint már nincs idő megszervezni.

A fővárosi cég nem vállalta el az idei vásár megszervezését, miután a HVG szerint szakított az V. kerület és a főváros alá tartozó Budapest Brand a karácsonyi vásár szervezésével kapcsolatban.

Faix Csaba, a Budapest Brand vezetője szerint a főváros egyáltalán nem rendez 2022-ben karácsonyi vásárt, mert már nincs idő a rendezvény előkészítésére.

Miután az állam elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát, a Budapest Brand még július végén megkereste az V. kerületi Önkormányzatot, hogy idén is szívesen megrendezi a vásárt”

– közölte Faix, aki szerint erre a megkeresésre szeptember elejéig nem kapott választ, az ekkor újraindult egyeztetések után pedig az V. kerület úgy döntött, hogy másnak ad lehetőséget a vásár megszervezésére.

Ezt állítása szerint a Budapest Brand kifejezetten sajnálja, mert az infláció és a gazdasági helyzet miatt mi már májusban ártárgyalásokat kezdtek a vásár építőivel és szolgáltatóival, hogy a látogatók terheit csökkentsék és a többség számára elérhetővé tegyék a vásárt.

A Budapest Brand szokásaihoz híven pályázaton választotta volna ki a kiállító kézműveseket és vendéglátósokat is. Erre most már idő hiányában aligha kerülhet sor”

– nyilatkozta Faix.

Az eddigi főszervező Budapest Brand vezetője azt mondta: „nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a Főváros nonprofit cége a vásárt”. A vásár megvalósítása a HVG számítása szerint százmillió forintba kerül, mivel a Vörösmarty tér már az V. kerület hatáskörében van, így nem kizárt, hogy vásár nélkül marad Budapest.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kari Gerike már a saját nevét is eltörölné ha tudná.

Szóval a fővárosi szervezet nem rendez karácsonyi vásárt, mert fideszes irányítású kerületben lenne, hát jól megbüntetik őket.
Szerintem más cég meg tudja szervezni, és a Budapest Brand elesik egy jó kis zsíros bevételtől.
Majd ha ráérek, megsajnálom őket.

A főváros vezetése ateista ....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés