444: Az oroszok tényleg jól keresnek egyelőre a gázon, de ez nem azt jelenti, hogy a szankciók nem működnek

2022. szeptember 27. 14:41
¯\_(ツ)_/¯

Érdekes cikket közölt a 444.hu. A cikkben a liberális portál kifejtette, hogy „az oroszok tényleg jól keresnek egyenlőre a gázon, de ez nem jelenti, hogy a szankciók nem működnek”. A szerző szerint egyrészt az oroszok sokat keresnek az energiaárakon, a szankciók működését pedig azzal indokolja, hogy

az oroszok ezt a pénzt a szankciók miatt nem tudják jól elkölteni. Emiatt igenis szenved az orosz gazdaság, szenved az orosz hadsereg, vagyis a szankciók működnek.”

Kifejtették azt is, hogy „nem olyan biztos”, hogyha az EU visszavonná a szankciókat akkor Oroszország újra több gázt küldene Európába, és ezzel olcsóbb lenne az energia.

Mindezt azzal indokolták, hogy „valójában sosem állította azt az orosz kormány, hogy ez a szankciókra adott válasz”, amikor levágták Lengyelországot és Bulgáriát az orosz gázról, valamint leállították az Északi Áramlat vezetéket. A kormány kijelentései kapcsán kifejtették, hogy „mivel soha senki sem mondta, hogy kifejezetten a szankciók, és nem mondjuk az orosz katonákat gyilkoló és megfutamodásra késztető, a sajátjuknál sokkal jobb fegyverek szállítása miatt veti be ezt a fegyvert Putyin, semmi garancia nincs rá, hogy a szankciók visszavonásának az lenne az eredménye, mint amit a kormány mond”.

Nyitókép: 444 képernyőkép

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értem. Az igen nem, vagy fordítva, ahogy az érdek kívánja.

Persze, működnek a szankciók,ez tény. Csak azt hallgatják el, hogy fordítva működik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés