Zelenszkij: Nem tudom, mi történt Izraellel. Őszintén szólva sokkos állapotban vagyok

2022. szeptember 25. 8:43
Az ukrán elnök döbbenetét fejezte ki amiatt, hogy Kijev nem kap rakétaelhárító rendszereket Izraeltől az orosz támadások visszaveréséhez.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök döbbenetét fejezte ki amiatt, hogy Kijev nem kap rakétaelhárító rendszereket Izraeltől az orosz támadások visszaveréséhez – derült ki egy szombaton nyilvánosságra hozott interjúból, amelyről a Reuters ír.

Zelenszkij az ukrán háború februári kezdete óta kéri a fegyvereket Izraeltől.

Megemlítette az ország vaskupola rendszerét is, amely hatékonyan fogja el a Gázában Izrael irányában kilőtt rakétákat – emlékeztet a hírügynökség.

„Nem tudom, mi történt Izraellel. Őszintén szólva sokkos állapotban vagyok, mert nem értem, miért nem nyújtanak nekünk segítséget a légvédelemhez” – mondta az ukrán elnök egy francia újságíróknak adott szerdai interjújában, amelyet a sajtóosztálya szombaton hozott nyilvánosságra. 

Emlékezetes: Izrael elítélte az orosz agressziót, de óvakodott attól, hogy megszakítsa a kapcsolatot Moszkvával, mert a szomszédos Szíriában az izraeli erők gyakran támadják az Irán-barát milíciát. 

„Megértem, hogy nehéz helyzetben vannak a szíriai helyzetet illetően” – mondta,

de hozzátette: „kimondom a tényeket. Az izraeli vezetéssel folytatott tárgyalások semmit sem segítettek Ukrajnán”.

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

Összesen 246 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Izráel pici ország. Ukrajnába számtalan rakétarendszert kellene telepíteni. Hát ezért se kapsz. Amúgy látszik, hogy fogalmad sincs,hogy miről van szó, csak ordibálsz, követelőzől, mint egy félbolond.

Izraelben egyre több, jóval millió feletti az orosz zsidó kivándorlók száma. Még orosz gyökerű miniszterük is van. Nem érdekük szembe menni az oroszokkal, elég nekik a muszlim világ. Végre van egy ország, akit nem zsarolhat Zelenszkij.

Zelenszkij, vagy Kuleba követelőzéseiből valóban azt lehet kiérteni, hogy amikor az USA szolgálatba álltak, nem ilyen fejleményekre számítottak. Zelenszkijt, ezt a semmiből lett elnököt rendesen bevitték az erdőbe, és most félig vakon keresi az utat. Annyi támogatást kap, hogy éppen talpon tud maradni, mert az ő feladata az, hogy ágyútölteléket adjon az oroszok gyengítéséhez.

Az ukránok elfelejtik, hogy Izrael nem Brüsszel, Izraelben felelősen gondolkodó, felkészült politikusok dolgoznak Izrael biztonságán.

Már elmagyarázták pedig az izraeliek, hogy a Vaskupola teljesen hasznavehetetlen lenne Ukrajnában, egész más fegyverekre és egész már terület lefedésére való, ezt nyilvánvalóan hallania kellett Zelenszkijnek is, szóval most csak a közvéleménynek játszik.
Az is igaz persze, hogy az USA közeli szövetségesein kívül mindenki a saját érdekeit nézi, ideértve a törököket, a szaúdiakat és az izraelieket is.
Európának is ezt kellene tennie, mielőtt teljesen rámegy erre a nagy segítségre.

Talán egy zsidó, Kaganovics által sok halálba küldött ukránok és mások, akadályozzák a jó viszonyt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés