TASZSZ: Az oroszok már a jövő héten elcsatolhatják a megszállt ukrán megyéket

2022. szeptember 25. 14:14
Csütörtökön az orosz parlament alsó- és felsőháza is napirendre tűzheti a kérdést, pénteken pedig az orosz elnök tarthat beszédet a két ház összevont, rendkívüli ülésén.

A moszkvai parlament már csütörtökön napirendre tűzheti a megszállt ukrán területek annektálásáról szóló törvényt – adta hírül a TASZSZ állami hírügynökség. A döntést a négy régióban (Luhanszk, Donyeck, Herszon és Zaporizzsja) lefolytatott népszavazás eredményére hivatkozva szeretnék meghozni. A nemzetközi közösség majdnem egésze törvénytelennek tartja az Oroszország által tartott népszavazást – írja a Reuters. 

Csütörtökön az orosz parlament alsó- és felsőháza is napirendre tűzheti a kérdést, pénteken pedig az orosz elnök tarthat beszédet a két ház összevont, rendkívüli ülésén – írja az Interfax hírügynökség. 

Ha Oroszország valóban bekebelezi ezt a négy régiót, az az egész háborúban fordulatot hozhat, mert az orosz vezetés onnantól kezdve nevezheti honvédő háborúnak az Ukrajna ellen folytatott támadást. 

Nyitókép: MTI/EPA/Állami Duma sajtószolgálata

Összesen 161 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majdnem.

Még mindig nem lehet tudni, hogyan végződik, ki mire szánja el magát. Az angolszász és lengyel beavatkozás elég direkt volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés