Orosz lap: Putyin egymillió ember bevetését tervezi

2022. szeptember 22. 15:43
A Novaja Gazeta szerint az orosz elnök által szerdán aláírt rendelet titkosított hetedik paragrafusa mindezt lehetővé teszi.

Egymillió orosz állampolgárt hívhatnak be az ukrajnai háborúba Vlagyimir Putyin mozgósítási akciójának részeként – derül ki a Novaja Gazeta jelentéséből. A száműzetésben működő orosz lap Putyin kormányának egy meg nem nevezett tisztviselőjét idézte, aki szerint az orosz kormány nem fog megelégedni a részleges mozgósítással – ami 300 ezer tartalékos bevetését teszi lehetővé –,

a valódi terv 1 millió ember behívása.

A forrás a lapnak elmondta, hogy a Putyin által szerdán aláírt rendelet titkosított hetedik paragrafusa lehetővé teszi az orosz védelmi minisztérium számára, hogy 1 millió embert hívjon be. A forrás úgy fogalmazott:

A számot többször korrigálták, és végül egymillióban állapodtak meg.”

Nyitókép: Putyin és Sojgu szemlét tartanak (Yuri KADOBNOV / AFP) 

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az USA ukrajnai befolyása, a NATO de facto térnyerése az oroszoknak fenyegetés. Lehet ezt ragozni, de előtte el kell képzelni ugyanezt fordítva. Mondjuk úgy, hogy az oroszok fészkelik be magukat Mexikóba, és Mexikó elkezdi provokálni az amerikaiakat.

Az nem megy, hogy az oroszoknak mások mondják meg, mit érezzenek veszélyforrásnak. Az EU Európa területén, a saját szomszédságában átengedte a kezdeményezést az USA-nak, amely mindent Európa érdekeivel ellentétesen tesz.

Nem az USA határán vannak, és Venezuela nem kekeckedik az USA-val.

Látom, igyekszel kerülni a realitásokat, az USA világuralmi igyekezetével kapcsolatos szervilizmus mindent felülír.

És a te szavadat el lehet hinni?

Meg ne álljanak a magyar-orosz határig......

"Egymillió ember? Akkor viszont tutira nem 6000 orosz katona halt meg, mint ahogy a szovjetnácik állítják, hanem sok tízezer és látszólag még ezzel sem vannak szinte sehol."

Nem kell minden újság hírt benyalni. Éspedig azért nem, mert egymillió embert felfegyverezni még oroszország sem tud, főleg a féleves harcok után, melyeknél rengeteg haditechnika ment tönkre. Egy mai háborúban már nemcsak kalasnyikovot kell nekik adni, hanem harckocsikat és egyéb eszközoket is.

Ami pedig a 6 ezres veszteséget jelenti, lehet hogy az némileg nagyobb, de a mozgósításra elsősorban nem a veszteségek pótlása miatt van szükség (azokat tudják pótolni önkéntesekkel is) hanem a több mint ezer kilométer hosszú frontvonal miatt. Ekkora szakaszt csak nagyobb mennyiségű katonával lehet ellenőrizni és meggátolni azt, hogy az ukránok helyenként akár kissebb csapat-átcsoportosításokkal is áttöréseket tudjanak végrehajtani. A másik ok az, hogy az utóbbi hetekben sok NATO katona zsoldosként álcázva jelent meg a frontvonalon.

A háborút előzményeivel együtt kell értékelni. És ez így, együtt nem február 24-én kezdődött.

Te valószinüleg egy február huszonnegyediki újszülött vagy, és emiatt nem tudhatod, hogy a Luhanszkiaiakat és a Donyeckiaiakat már 2014 óta lövik az ukránok, és a békés együttélés miatt írták ala a Minszk I, majd 2015-ben a Minszk II egyezményt mely értelmében Luhanszk és Donyeck autonómiai státuszt kapott volna.

Sajnos az ukránok nem akarták ezt betartani, és erőből akarták megszerezni a hatalmat a térség fölött, az ukránok nyolc évig ágyúzták a civilek lakta térséget, melynek addig kb. 14 ezer áldozata lett köztük sok gyerek is. Ezt elégelte meg Putyin február 24-én, pont azon a napon amikor megszülettél és amire már emlékszel.

Ne légy naiv, még akkor sem, ha te hófehér lelkületű Amerikában hiszel. A Szovjetúnió felbomlása óta keresik a lehetőséget Oroszország ellen. És ezt Ukrajna által találták meg. Tudták, hogy az oroszoknak ez vörös vonal.

Már a 2014-es kijevi puccs idején Victoria Nuland ott volt a helyszínen, ételt osztott a puccsistáknak. Egy amerikai külügyes mit keresett ott? Vagy az elhíresült 5 milliárd dollár szintén általa megemlítve, ami Ukrajnába fektettek.

De te nyugodtan hiheted, hogy Ukrajna magától volt olyan bátor az oroszok provokálásában. Fellépés a Donbasz vidéki oroszok ellen, vagy az Odesszai tüntetőkre rágyújtott székház. A 40 évre bérelt szevasztopoli támaszpont víz és energia ellátásának piszkálása, amit hasonló helyzetben más sem tűrt volna el. Erre volt válasz a Krím elfoglalása Miért szólt bele az USA az orosz-ukrán konfliktusba? Nyilván valami érdekeltség miatt, mert csak úgy, haszon nélkül nem teszik. Volt már pár konfliktus, népirtás a világban, ami hidegen hagyta őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés