Ukrajnára temérdek szenvedés vár és a háború még durvábban fog folytatódni!

2022. szeptember 21. 11:06

Tarjányi Péter
Facebook
Az orosz elnök Ukrajnát bábállamnak tartja és a Nyugatot jelenti ki Moszkva fő ellenségének.

„Putyin elnök ma hajnalban részleges mozgósítást rendelt el Oroszországban. Ez megközelítőleg 200-300 ezer embert érint. Ezzel egyidőben több törvénymódosítás is történt amelyek súlyosan büntetik /10 év börtön/ a dezertálást illetve más szolgálat elkerülési módokat. Emellett könnyítették azon emberek állampolgársághoz jutását akik fegyverrel harcolnak Moszkváért és azonnali népszavazási lépéseket jelentettek be Ukrajna Oroszország által elfoglalt részein.

Ennek oka nyilvánvaló hiszen ezzel tudja biztosítani Putyin, hogy minden ukrán ellentámadást azonnal Oroszország elleni támadásnak minősítsen és lehetősége legyen akár a legkeményebb katonai ellenlépések megtételére. Fenti tények ellenére engem mégsem ezek az információk aggasztanak legjobban. Hanem az, hogy az orosz elnök Ukrajnát bábállamnak tartja és a Nyugatot jelenti ki Moszkva fő ellenségének, amely ellen kénytelen egyfajta »Honvédő Háborút«!!!! folytatni. Ez utóbbi gond! És nem is kicsi.

A rendelkezések hihetetlen módon növelik Putyin válaszlépéseinek variációit. Ezek lehetnek komolyabb fegyverrendszerek bevetéséről szóló döntések vagy akár célzott likvidálásokat elsősorban Ukrajnában, DE akár a világ bármely részén. A mozgósítás hatásai NEM azonnal jelentkeznek. A harcokban való megjelenésük 4-6 hét múlva várható azonban kijelenthetjük, hogy a Kelet-Európai térség és a világ biztonságpolitikai helyzete rosszabb lett. Putyin üzenete világos Ukrajna KELL Oroszországnak és a Nyugatnak vissza kell vonulnia. Ez utóbbi várhatóan nem fog bekövetkezni így Ukrajnára temérdek szenvedés vár és a háború még durvábban fog folytatódni.”

Fotó: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / SPUTNIK VIA AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég jó a Tarjányi fenti elemzése. Mondjuk az EU, vagy Németország szemszögéből.
Nekünk azonban a magyar szempontot kell figyelembe venni.
Mivel most írják Európa következő 100 évét, a magyaroknak azt kell követni, amit a kérdésben 38-41 között követett a magyar politika. Csak sokkal rugalmasabbnak, ravaszabbnak, hűtlenebbnek kell lennünk. Mivel nekünk a magyar érdeket kell képviselni!

ha a nyugat nem fogja fel hogy tul messzire pofatlankodott az orosz kertben es Ukrajna nem lesz az ove soha, akkor bizony uton vagyunk a harmadik vilaghaboruba

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés