Orosz védelmi miniszter: Az ukrán haderő fele megsemmisült

2022. szeptember 21. 11:29
Szergej Sojgu szerint Ukrajna vesztesége halottakban több mint tízszerese Oroszországénak.

Ukrajnának több mint 61 ezer, Oroszországnak kevesebb mint hatezer katonája esett el eddig az ukrajnai háborúban - jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter szerdán a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.

Sojgu szerint a konfliktus kezdetén mintegy 201-202 ezer főt számláló ukrán fegyveres erők több mint 100 ezer embert, 61 207 halottat és 49 368 sebesültet vesztettek. Az elesett orosz katonák számát 5937-ben adta meg.    

Sojgu közölte, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elrendelt részleges mozgósítás 300 ezer embert érint, az ország mobilizációs tartaléka pedig 25 millió ember.

(MTI)

Nyitókép: Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az utolsó Ukránig"!
Ne feledjük a több, mint 10.000.000 háború elől elmenekült embert. Akinek a nagy része soha nem megy vissza Ukrajnába, legalábbis amíg a mészáros színész a vágóhídra küldené őket.
A hadsereg embereit valahogy még lehet talán pótolgatni, de az egész népet?
És még valamelyik hülye azt mondta, hogy nem ért el sikert az orosz hadművelet. Dehogynem: már kinyírta Ukrajnát, népességben. A java meg hátravan.
Az erdélyi magyarság abba megrokkant, hogy az oláh megszállás eredményeként vagy 10 %-uk eljött, az értelmiségi, tisztviselő, vagyonosabb réteg. Az ukránoknak lassan a fele elfogyott az utóbbi 10 évben. Na, ez viszont USA siker, szemben a ruszki "sikertelenséggel".
Az utolsók, a vezetés majd repülőgépen távozik Ukrajnából, "választott" hazájából.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés