Részleges mozgósítás, tartalékosok behívása – mutatjuk Putyin bejelentésének részleteit

2022. szeptember 21. 8:24
Az orosz elnök először szólt az orosz néphez a „különleges katonai művelet” kezdete óta.

Részleges katonai mozgósítást jelentett be Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én, szerda reggeli beszédében, tudósít a Kommersant. Az orosz elnök úgy fogalmazott: „a Nyugat már 2014-ben ágyútöltelékké tette az ukrán népet akkor, amikor elcsatolták a Krím-félszigetet.”

Vlagyimir Putyin elnök először szólt az orosz néphez azóta, hogy február 24-én „különleges katonai művelet” végrehajtását rendelte el Ukrajna ellen.

Hozzátették: Az orosz elnök szerint a nyugati országok minden függetlenséget és fejlődést megpróbálnak blokkolni, mindezt azért, hogy akaratukat brutálisan rákényszerítsék másokra. Mint fogalmazott, a fő cél, vagyis a donbászi régió lakosságának felszabadítása, nem változik.

„A nyugati országok megpróbálnak blokkolni minden függetlenséget és fejlődést. Azért, hogy brutális módon rákényszerítsék akaratukat más emberekre. A Nyugat célja továbbra is a gyengítés és a pusztítás, ezt nyíltan kimondják”

– mondta beszédében Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök a részleges mozgósítást már a mai, azaz a szeptember 21-ei nappal elrendelte. Putyin kiemelte: csak azokat sorozzák be, akik tartalékosok.

Pontosabban, tesszük hozzá, azokat érinti a rendelet,

akik tartalékosok és voltak már katonai szolgálatban. Ne felejtsük el, hogy Oroszországban kötelező sorkatonaság van: vagyis a bejelentés jogilag az összes orosz férfit érintheti!

Az orosz elnök aláírta az erről szóló rendeletet. „Hangsúlyozom, hogy a mozgósítás keretében behívott orosz állampolgárok a szerződés alapján szolgálatot teljesítők minden előnyét megkapják. A népünket mindenáron megvédjük. Minden csapásra válaszolni fogunk, erre azoknak is felhívom a figyelmét, akik atomcsapással fenyegetőznek” – mondta az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin leszögezte: 

ha Oroszország területi integritását fenyegetik, minden rendelkezésre álló eszközt bevetünk, ez nem blöff.

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Pavel Bednyakov

Összesen 598 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Részleges és nem általános mozgósítást jelentett be Putyin.
Az amerikai hírszerzés:))))

Most már inkább csak az a kérdés, hogy a háború területe mekkora lesz, érinti-e a Kárpát-medencét.
A többi szívást úgyis megkapjuk, de ez a nagyon nem mindegy.

Az USA és Zelenszkij gond nélkül feláldozzák Ukrajnát. A hozzád hasonló hozzászólók arról soha nem beszélnek, hogy ez a történet nem február 24-én kezdődött. Február 24-ét az ukránok USA befolyásra kiprovokálták. Amikor halljuk Zelenszkij és Kuleba agresszív követelőzéseit, akkor azokból ki lehet érteni, hogy nem erre számítottak, őket valami mással hitegették. A németek húzódozása a fegyverszállítástól szintén ezt mutatja. Az USA számolhatta el magát, rosszul mérték fel az orosz vezetés elszántságát. Ebben van az igazi veszély.

A világ nem létezne, elmebeteg!

Nektek szemernyi veszélyérzetetek sincs? De tényleg? Elmebetegek vagytok. Ilyen 1950-ben vagy 1970-ben sem volt, hogy akkor "üzenjünk hadat a Szovjetuniónak!!!".
ELMEBETEGEK VAGYTOK.

Megint segítsek gondolkodni? Az orosz titkosszolgálat nyilván követte az amerikaiak tevékenységét Ukrajnában. A kijevi puccs után már nyilvánvaló volt a folytatás.

Éppen, hogy békepártiak azok akiket te háborúpárti halmazba sorolod.
Háborúpártiak azok akik fegyvert szállítanak.

Elképesztő az egész... úgy beszél (mit beszél: habzik, őrjöng) a mainstream európai politika és média, mintha nem egy nukleáris szuperhatalom ellen uszítanának féktelenül... mintha már az elemei józan ész sem lenne meg. Megint gondoljunk vissza már a második világháború utáni évtizedekre: a SZU Berlinben (!), Varsóban, Prágában, Budapesten volt, ÉRDEKES módon, mégsem ment az őrjöngés, hogy akkor pusztítsuk el őket... sőt, soha nem látott békében jött az NSZK meg Nyugat-Európa gazdasági csodája, tényleg nem folytatom.

Ceterum censeo... Európa megőrült.

Elmebeteg Scholz, elmebeteg Európa.

Az USA pedig Ukrajnából egy előre tolt támaszpontot akar csinálni. Ukránok ezreit feláldozva. Most ez a meccs folyik, az USA szokása szerint megint mások farkával veri a csalánt.

Tegyük hozzá, hogy a földrajz, a közvetlen érintettség alapján ez első sorban Európa ügye lenne. De az EU vezetése most látványosan demonstrálta önállótlanságát, az USA által való befolyásoltságát. Tudatosan mennek szembe Európa érdekeivel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés