Kiállt a Fidesz mellett, most a szegények támogatására indít új alapítványt Gáspár Győző

2022. szeptember 21. 15:28

Írta: Sal Endre
Mi is létezünk! néven hozott létre alapítványt Gáspár Győző, aki a Fidesz melletti emlékezetes tavaszi kiállása után most úgy gondolta, az ismertségét felhasználva segít a hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak.

Az alapító okiratban az alapítvány céljaként jelölték meg a különböző kultúrák párbeszédének elősegítését, a hátrányos helyzetűek integrációját, de célként szerepel benne a „romák iskolázottságának és felsőoktatási reprezentációjának javítása” is, és a szenvedélybetegségek elleni felvilágosítás.

Mint közismert, Gáspár Győző korábban bulvárcelebként szerepelt a tévékben és újságokban, az idei országgyűlési választás előtt azonban a politika színterére lépett.

Közszereplőként a Fidesz mellett állt ki, és a Békemeneten is feltűnt az első sorban.

Gáspár Győző azt mondja, szeretné visszaadni azt a szeretetet és támogatást, amit az országtól kapott az elmúlt évtizedekben. „Fiatalon egy kis nógrádi faluban álmodtam arról, hogy egyszer talán eljutok Budapestre és ismert ember leszek. Megadatott. Elérkezett az idő, hogy valamit visszaadjak. Az ismertségem adott hozzá, a kapcsolatrendszerem is, az alapítványon keresztül pedig sok-sok hátrányos helyzetű emberen tudunk majd segíteni és a társadalmi párbeszédet is elősegíthetjük.”

Gáspár Győző elmondása szerint azokat szeretné támogatni, képviselni a Mi is vagyunk! alapítvánnyal, akiknek a „hangja nem jut el az illetékes helyekig”. Azt is hangsúlyozza, habár a célok között a romák integrációja is szerepel, az alapítvány minden társadalmi csoportot segíteni próbál majd. „Azt szeretném, hogy a hátrányos helyzetű emberek kapjanak esélyt. Esélyt a jobb megélhetésre, arra, hogy távlati céljaik lehessenek és ne a napi túlélés kösse le az energiájukat.” A Mi is vagyunk! alapítvány alapítója Gáspár Győző, de az alapító okiratban még egy név szerepel, Fábián Krisztiáné, aki Gáspár Győző kisebbik lányának a vőlegénye.

Arra a kérdésre, hogy mennyben érinti majd a politikát az alapítvány működése, Gáspár Győző elmondta, róla

közismert, hogy jobboldali, konzervatív beállítottságú, keresztény ember, ezt pedig természetesen sosem tagadná meg.

Az alapítvány létrejöttét viszont nem politikai célok vezérelték, hanem az, hogy ezen keresztül segíthesse a rászorulókat. „Sokan vannak Magyarországon, akik megtehetik, hogy segítsenek, rajtam kívül például sok-sok ismert ember. Most megteremtettük ennek a lehetséges támogatásnak a kereteit. Remélem, sokan csatlakoznak hozzám!” – összegzett Gáspár. 

Fotók: Mátrai Dávid

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Átlagos fideszes.
Ilyenek irányítanak minket.

Előremegyünknemhátra....

És mi ezzel a gond?
Azt hiszed, hogy most jól megaszontad nekünk, mi?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés