Vucic: Pár hónapon belül világméretű katonai konfliktusra kerülhet sor

2022. szeptember 20. 21:09

„Nem nehéz kitalálni, Putyin elnök mit fog mondani. Szerintem a különleges művelet most egy általános háborúba fog átcsapni” – fogalmazott a szerb elnök.

2022. szeptember 20. 21:09
null

Néhány hónapon belül olyan katonai konfliktus robbanhat ki, amely az egész világra kiterjed – mondta Aleksandar Vucic szerb elnök az orosz sajtónak a mai ENSZ-közgyűlésen, írja a Portfolio.

Vucic úgy látja, hogy folyamatosan romlik a viszony a nyugati országok, valamint Oroszország és Kína közt, így

pár hónapon belül egy olyan, hatalmas katonai konfliktusra kerülhet sor, melyet a második világháború óta nem láthattunk

– mondta.

Arról is beszélt, hogy jelenleg minden szem arra szegeződik, hogy mit fog mondani Vlagyimir Putyin orosz elnök, hiszen ez döntően befolyásolhatja nem csupán az ukrajnai háború dinamikáját, hanem az egész világ politikai dinamikáját is.

„Nem nehéz kitalálni, Putyin elnök mit fog mondani. Szerintem a különleges művelet most egy általános háborúba fog átcsapni, a kérdés csak az, hogy mik lesznek a határok” – fogalmazott Vucic.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2022. szeptember 21. 12:41
folyamatosan romlik a viszony a nyugati országok, valamint Oroszország és Kína közt Kína most melyik oldalon áll? És a törökök?
zuriktodor
2022. szeptember 21. 12:13
Csak aztán nehogy meglepődjön mindenki, ha az orosz hadsereg egy része inkább a Kaukázus felé veszi az irányt.
Burdisgarage
2022. szeptember 21. 11:00
Igazából nem az egész világra fog kiterjedni, csak amerika barátaira és ellenségeire, mondjuk az nagyjából az egész világot lefedi.
masikhozzaszolo
2022. szeptember 21. 09:55
Semmi -hat-het. Robban. Nincs más akarat sehonnan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik