La Repubblica: Magyarországon még vannak választások, de ez nem elég ahhoz, hogy az országot teljes demokráciának nevezzük

2022. szeptember 16. 9:23
Az olasz lap hozzátette, hogy még a keleti kommunista rezsimekben is formálisan többpárti választásokat tartottak.

„A fekete hattyú tegnap az Északi Liga és az Olaszország Fivérei pártok ellenszavazatában valósult meg az Európai Parlament jelentésével szemben, amely Magyarországot az EU alapértékei számára »rendszerszintű fenyegetésként« jelzi” – írja a La Repubblica.

Ez azt jelenti, hogy az EP-képviselők többsége, beleértve az Európai Néppárt képviselőit is, felhagyott azzal, hogy Magyarország demokráciának hívja, ezért egy hatékony oximoronnal »választási autokráciának« nevezi.”

Az olasz lap szerint még vannak választások, de ez nem elég ahhoz, hogy Budapestet „teljes demokráciának” nevezzük.

„Sőt, még a keleti kommunista rezsimekben is formálisan többpárti választásokat tartottak. Matteo Salvini (Északi Liga) és Giorgia Meloni (Olaszország fivérei) Orbán Viktor, magyar miniszterelnököt éltették” – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Összesen 250 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Németországban is voltak választások '33-ban oszt nem volt demokrácia, sőt illiberális lett minden.
Bár Völnerek, lölők, Voldemortok és Farkasflórik nem voltak.

Mégsem volt jó ott élni-halni a többségnek....

Nem is tudja, hogy működött a szocializmus, de azért biztos, hogy akarja ....

Magyarországon nem csak választások vannak, hanem szavazások is a társadalom fontos kérdéseiről.
Olaszországban hány volt ilyen? BTW, hogy van a kommunista pártotok?

Pl Lengyelországban....

Az az apró különbség, hogy 1933 után nem voltak a németeknél választások. A FIDESZ meg nyert 2010-ben, erre mit tesz Isten? 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben is nyert. Pedig a komcsi választásokkal ellentétben még ellenzéke is volt, amelyik nyíltan megmondta, hogy ne a FIDESZ-re szavazzanak a népek. Szar ügy.

Zsola!
Intellektuálisan, szakmailag kevés az, amivel a "színpadra léptél", a konzervatív oldal gúnyolásán kívül semmi újat nem nyújtasz. Korábban írtam, hogy hosszú évekig Milánóban, a tőzsdén dolgoztam, ma is sokat tartózkodom itt, immáron pusztán családi okok miatt. Otthon sem könnyű a helyzet, vannak kormányzati bakik is, de ha tudnád, hogy Itáliában mekkora a baj, pedig Draghi a BCE-től érkezett, s amíg ott volt, addig is segítette Rómát, s mindez kevés a gazdasági mélyrepülés, a Pil zuhanás megfékezéséhez. Remélem, hogy Klári, Neked nem szán miniszteri posztot a bábkormányában......, illetve Te sem akarod lejáratni Magad azzal, hogy szerepet vállalsz a csapatában. Amennyiben a bábkormány hangulati igazolásához hívtak a ringbe, akkor tévedtek a hatékonyságodat illetően.......csak erősíted a körülmények, a lehetőségek, a nemzetközi, a térségi trendek mentén a normalitást képviselő Orbán szavazótáborát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés