Putyin elleni merényletkísérletről érkeztek meg nem erősített híresztelések

2022. szeptember 15. 11:09
Putyin-kritikus Telegram csatorna ír arról, hogy az orosz elnök ellen merényletkísérlet történhetett. Megerősített hírek még nem érkeztek erről.

Vlagyimir Putyin orosz államfő autója ellen vélhetően egy gyilkos szándékú támadási kísérletet hajtottak végre – írja a brit Daily Mail, az orosz General SVR Telegram-csatornáján megjelent, meg nem erősített információra hivatkozva. 

A General SVR csatorna rendszeresen Kremlből származó belső információnak titulált állításokat közöl.

A híresztelés állításai szerint az orosz elnök limuzinjának bal első kerekénél egy hangos robajra lettek figyelmesek, amit aztán füstfelhő követett. Ezután az autó biztonságosan folytatta az útját, az elnöknek pedig nem esett bántódása. 

A meg nem erősített állítások szerint az incidens után számos embert letartóztattak az államfői biztonsági szakszolgálat körében, emellett pedig a testőrök egy része is nyomtalanul eltűnt. Erre azért kerülhetett sor, mert ha valaki egy tényleges merényletet kísérelt meg elkövetni az orosz elnök ellen, akkor tudnia kellett, hogy merre halad az elnöki konvoj az adott napon. A konvojnak a híresztelések szerint egy útban parkoló mentőautó miatt kellett irányt változtatnia, eközben hallatszott a robbanás. 

A Telegram-csatorna azt állítja, az incidens kivizsgálását és az azzal kapcsolatos minden információt titkosítottak, és minden érintettet figyelmeztettek, hogy felelősségre vonják őket az információk terjesztéséért. Azt is állítják: az elnök személyes biztonsági szolgálatának vezetőjét és több más személyt felfüggesztettek és őrizetbe vettek. Egy szűk kör tudott az elnök utazásáról, és mindannyian az elnöki biztonsági szolgálat tagjai.

Fotó: TIZIANA FABI / AFP

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha elégedetlenség van Putyinnal szemben, az vagy azért van, mert nem értenek egyet a háborúval, vagy azért, mert nem tartják elég keménynek elég eredményesnek. Szerintem inkább az utóbbi.

Neked példaképed a zöldséges, vagy a hentes, akitől kaját vásárolsz?

Na és akkor most fordítsd meg: mit hozott egyik és másik OROSZORSZÁGNAK...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés