Csercseszov: Szívesen látnék Európa-liga-trófeát a Fradi székházában (videóinterjú)

2022. szeptember 15. 20:00
Exkluzív interjúnkban  – amely a Trabzonspor elleni győzelem után, de a Monaco elleni diadal előtt készült  – korábban sosem látott oldaláról ismerhetik meg az eddig szigorúnak és ellentmondást nem tűrőnek hitt vezetőedzőt.

Az Európa-liga csoportkörének nyitómérkőzése után – amelyen történelmi győzelmet aratott a Ferencváros a török bajnok Trabzonspor ellen – az FTC vezetőedzője exkluzív interjút adott a Mandinernek. Sztanyiszlav Csercseszov eddig nem tapasztalt nyíltsággal beszélt a csapatról, az előttük álló lehetőségekről és még saját származásáról is. 

„Ki merne nekünk olyat mondani, hogy nem lehetnek álmaink?” – fogalmazott Csercseszov. A Ferencváros vezetőedzője lapunknak többek között arra is kitér: szívesen látna Európa-liga-trófeát a Fradi székházában. „Tavaly a Frankfurt volt ott a fináléban és nyertek. Mi egyszer miért ne nyerhetnénk?” – mutat rá Csercseszov, aki szerint

nem az a kérdés, te milyen lennél a Fradiban, hanem hogy valójában mennyi benned a Fradi.”

A mester a Trabzonspor elleni győzelemről úgy nyilatkozott: „Itt nem egy játékosra, vagy edzőre hárult a felelősség, hanem ott voltunk mindannyian együtt”, hangsúlyozva, hogy szerinte a meccsen látottak bizonyították, a Fradi megtette az első lépést a szintlépéshez. 

Végre láttam az első lépést a szintlépéshez. Az elsőt. Az első pici lépést a következő szinthez” 

– mondta a mester.

Exkluzív interjúnkban korábban sosem látott oldaláról ismerhetik meg az eddig szigorúnak és ellentmondást nem tűrőnek hitt vezetőedzőt. Sztanyiszlav Csercseszov lapunknak oszét származásáról, fiatal sportolói éveiről és arról is mesélt, hogy szerinte mennyit ér a sportban, ha valaki tehetséges.

Nyitókép: Sztanyiszlav Csercseszov, a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután csapata 2-1-re legyőzte ősi riválisukat, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Groupama Arénában 2022. április 24-én.MTI/Illyés Tibor

Videó: Földházi Árpád, Mátrai Dávid

Műsorvezető: Csisztu Zsuzsa

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg vagyok lepődve.
Ő egy teljesen normális, művelt, intelligens úriember, aki szorgalmasan teszi a dolgát.
Jó lenne ha a doktor Mezey docens úr és tanítványai is tanulnának ebből az interjúból, ettől az embertől, hozzá állást, módszereket, alaposságot, munkamorált.

A Fradi felépített egy modellt, ami gazdaságilag és "sportszakmailag" is sikeres. Nem velük kell foglalkozni. Az NBI-ben van még 11 csapat, az NBII-ben másik 20, akiktől a Fradi NEM szipkázza el a hazai és árja tehetségeket és tetszés szerint építhetnek a rendelkezésre álló hazai játékosállományból a Fradinál akár tízszer jobb csapatot. Szabad a pálya. Én lennék a legboldogabb, ha a Paks vagy a ZTE vagy akár a légiós Várda ki tudná harcolni egy csoportkört, amivel javítaná az NBI kupapozícióját.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés