A jobboldal nyert Svédországban, az eddigi szocdem miniszterelnök bejelentette lemondását

2022. szeptember 14. 20:09
Magdalena Andersson szerint a választás eredménye elég világos ahhoz, hogy levonja a megfelelő következtetéseket.

Bejelentette lemondását szerda este Magdalena Andersson, Svédország szociáldemokrata miniszterelnöke, miután az előző heti választásokon a jobboldali pártszövetség szerezte meg a parlamenti többséget.

A választás előzetes eredménye elég világos ahhoz, hogy levonjuk a megfelelő következtetéseket,

az a legfontosabb, hogy mielőbb felálljon Svédország új kormánya, ezért a holnapi nap folyamán kérni fogom a házelnököt, hogy mentsen fel tisztségemből – mondta szerda esti sajtótájékoztatóján a svéd kormányfő.

Volt amikor a baloldal vezetett

A választások eredménye közel sem volt egyértelmű. Az első eredmények alapján például a baloldal vezetett, de csak egy mandátummal. Végül, a jobboldal nyert, a szavazatok közel 100 százalékos feldolgozottságánál már három mandátummal.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Jonas Ekstromer

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez jó nekünk. Várjuk az olasz választásokat.

Nincs jelentősége, Svédország, miként Németország már végleg elesett, az agónia korszakát élik.

Ismerőstől hallottam, hogy abszolút jellemző a svédekre, hogy nyíltan nem merik kimondani azt, ami eltér az általános nézőponttól.
Ha megkérdeznek egy svédet, 10-böl 9 biztos, hogy azt mondja, hogy ő nem támogatja az antirasszista, idegengyűlölő svéd demokratákat, aztán simán behúzza őket a szavazólapon.
Képmutató társadalom.

Kis reménysugár a nincsenek No Go Zónák! Svédországban.

Hát, olyan sokan még nem vették észre. Az a hárommal több nem lesz sokra elég. Minden esetre, jobb így, remélhetőleg a svéd őslakosoknak is. Nagyon sok múlik a médián, az pedig ott egyszínű, minden a Wallenbergeké.

Az a nép, amelyik nem képes betölteni a szállás-területét emberrel, elveszti azt, legyen bármilyen szorgalmas, produktív.

Nem tudom, hogyan lehet 15-20% kisebbséget asszimilálni, ha nem akar. A kitoloncolás ebben a tömegben reménytelen. Talán mégis jobb, ha egy családban van 3-4 gyerek., jó sok pénzbe, munkába kerül, de nem lesz hely a teljesen idegen "kultúrájú", pláne illegális bevándorlóknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés