Kiemelt támogatást kapnak a határon túli gazdák

2022. szeptember 12. 6:52
Az államtitkár elmondta: Az Agrárminisztérium fontosnak tartja a történelmi borvidékek ismételt tündöklését.

„Az Agrárminisztérium folyamatosan figyeli a határon túli kis- és közepes termelők sorsának alakulását és minden eszközzel támogatja a vállalkozások, gazdaságok fennmaradását, lehetőséget biztosítva ezzel is az értékes helyi ízek piacon maradására” – jelentette ki Ökrös Oszkár, a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A helyettes államtitkár a Vajdasági Borudvar nevű bácsfeketehegyi rendezvény ünnepélyes megnyitóján kiemelte: a Kárpát-medence számos magyarlakta területéről érkeztek borászok az eseményre, amely ezáltal – az egy nemzetben gondolkodás jegyében – az anyaországi és a határon túli magyarság közti párbeszédet is erősíti. A program az agrártárca és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége közös szervezésében valósult meg, célja a kulturált borfogyasztás és a jó minőségű magyar borok népszerűsítése – írja az Index.

Ökrös Oszkár elmondta:

az Agrárminisztérium fontosnak tartja a történelmi borvidékek ismételt tündöklését, hiszen kiváló minőségű boraikkal közösségteremtő és -fenntartó szerepet töltenek be, országhatáron innen és túl.”

Az Index beszámolója szerint ezt a célt szolgálja az Agrárminisztérium által az idei évben elindított Schams Ferenc Terv is. Ökrös Oszkár hangsúlyozta, hogy a Kárpát-medencében működő, tevékeny civil agrárszervezetek munkája, együttműködése a magyarság megmaradásának egyik záloga. A Vajdaságban a tárca együttműködő partnere a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ), amely évek óta a vajdasági magyar gazdákért dolgozik, érdekeiket képviseli, áldozatos szakmai munkájával hozzájárul a gazdálkodók fejlődéséhez és a vidék fellendüléséhez.

„Az Agrárminisztérium a jövőben is minden segítséget megad a határon túli termelők részére a szülőföldön való boldogulásukhoz és nyitott az innovatív, a külhoni magyar gazdatársadalom szülőföldön való érvényesülését elősegítő törekvésekre, amelyek a magyar-magyar kapcsolatok fejlesztését és a Kárpát-medencei gazdatársadalom megerősödését szolgálják” – idézte a minisztérium a helyettes államtitkárt.

Nyitókép: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenkinek ajánlom a Balla Géza borait Arad környékéről. Minden szempontból remekek. Az íz mellett a csomagolásra gondolok. Interneten szoktunk rendelni. Eláll.

Lehet, h. irónikus vagy, de nekem öröm, h. értelmes a dugaszolás, a 2500.- körüli fehérek kupakosak, csinos a címke, mutatós a monogram. Még nézni is szeretem az üveget. Lassacskán iszogatjuk, de jó, h. van itthon és bánáti, mint részben mi is, és tényleg finom, mi szeretjük. A 3.500.- körüli vörösök parafa dugósak, de könnyű nyitni, visszatenni. Drágábbat csak ajándékba veszünk. Mindegy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés