Három késes támadás történt egy hétvége alatt Bécsben

2022. szeptember 5. 12:39
A bűnügyi statisztikák szerint évről évre emelkedik a késes támadások száma Ausztriában.

Több késes támadást is végrehajtottak a hétvégén az osztrák fővárosban. Az egyik esetben egy afgán férfi sebesített meg súlyosan egy másik férfit, négyen pedig azt követően estek egymásnak, hogy egy étteremben vitatkozni kezdtek, ahonnan ki is küldték őket – írta a Magyar Nemzet.

Bécs egyik leglátogatottabb látványosságához, a Práter vidámparkhoz vonult ki a rendőrség vasárnap hajnalban, miután egy háromtagú társaság és négy afgán férfi ismeretlen okokból összeszólalkozott.

A vita akkor mérgesedett el, amikor az egyik afgán férfi megpofozott egy nőt, majd egy 24 éves férfit késsel a gyomortájékán súlyosan megsebesített. Az afgánokból álló társaság azonnal elmenekült, a sérültet kórházban látták el. 

Az orvosok szerint a sebesült férfi nincs életveszélyben. Az Exxpress című osztrák hírportál úgy értesült,

a késes támadás elkövetőit keresik a hatóságok.

A lap hozzátette, a helyi rendőrségnek szombaton is intézkednie kellett hasonló ügyben, akkor két pár vitatkozott össze egy étteremben, ahonnan ki is küldték őket. A vendéglátóhelyről kiérve azonban egymásnak estek: először a 21 és 36 éves nők, majd a férfiak verekedtek össze. A Kronen Zeitung osztrák napilap arról számolt be, hogy a 22 éves férfi késsel támadt rá a 47 éves férfira, akit súlyos, de nem életveszélyes állapotban a mentők kórházba szállítottak. Az elkövetőt a rendőrök letartóztatták – idézte a Magyar Nemzet.

Egy harmadik késes támadás is történt a hétvégén: a mentők egy 26 éves fiatalembert vittek kórházba, aki a térdén és a vállán szenvedett szúrt sebeket. Mivel a férfi alkohol és tudatmódosító szerek hatása alatt állt, a hatóságok még nem tudták kihallgatni. A rendőrség szóvivője, ugyanakkor közölte, az áldozat nincs életveszélyes állapotban. Az Exxpress hírportál szerint a bűncselekmény az  egyik metróállomás környékén történhetett.

Osztrák pszichiáter: A késes bűncselekmények számának növekedése mögött a kultúrák keveredése áll

A bűnügyi statisztikai adatok szerint folyamatosan emelkedik a késsel végrehajtott bűncselekmények száma az országban, ezt támasztja alá az egyetlen hétvége alatt történt három eset is. Tavaly összesen 3015 olyan esetet regisztráltak, amelyeket késsel követtek el. Ezek között 248 rablási és 87 gyilkossági kísérletet is feljegyeztek  – ismertette a lap.

Szakértők szerint a kések könnyű beszerezhetőségük miatt válnak egyre gyakrabban használ fegyverré: vannak, akik egyszerű konyhai eszközöket alkalmaznak, mások zsebben is tárolható bicskákat, kisebb késeket hordoznak maguknál.

A statisztikai adatok ugyanakkor arra is rámutatnak, hogy az ilyen jellegű támadásokat elsősorban a 14 és 30 éves kor közötti férfiak hajtják végre. A késes bűncselekmények száma különösen magas a külvárosi területeken, ahol a bandaháborúk során kerülnek elő ezek a veszélyes eszközök, de egyre gyakoribbak a parkokban elkövetett támadások is.

 Alexander Bernhaut osztrák pszichiáter szerint

a késes bűncselekmények számának növekedése mögött a kultúrák keveredése, az etnikai sokszínűség áll

– mutatott rá a Magyar Nemzet.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És itt vannak a nemzethy NER-értékek:

https://444.hu/2022/09/05/kina..

@Lobodi
@villogókékfog
@Madasa Hatter
@certus
"Ahol a korrupció dönt a verseny helyett és ahol a gazda mondja meg, kinek van igaza, nem pedig az írott és íratlan törvények - nos az minden, csak nem jogállam.

Ezzel még a NER-esek is egyetértenek."

"certus 2022. szeptember 2. 12:25
6
@nick89
Fejezzétek be a hazudozást és a rágalmazást!
Értem hogy ebből élsz meg, de keress végre egy becsületes állást!"

KONKRÉTAN MI A BAJOD?

Gyurcsányit és gyurcsányiékat kivéve kb mindenki jobb, mint a pohosék.

"Osztrák pszichiáter: A késes bűncselekmények számának növekedése mögött a kultúrák keveredése áll"
Magyar kommentelő: az osztrák pszichiáter elmebeteg, hiszen a kínaiak, japánok, koreaiak valamiért nem okoznak késes haváriákat...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés