Francia lap: Magyarország közeledik Oroszországhoz, Európa pedig megfagy

2022. szeptember 1. 10:30
A Les Echos sem hagyta szó nélkül a Gazprommal kötött új megállapodást.

A francia Les Echos lap sem hagyta szó nélkül azt, hogy Magyarország újfent megállapodást kötött a Gazprommal. A lap szerint ezzel a lépéssel Magyarország közeledik Oroszországhoz. 

Egy olyan időszakban, amikor egész Európa nélkülözni akarja az orosz gázt, Magyarország bejelentette, hogy új megállapodást kötött az orosz gázszállításról.

Eközben az Európai Unió igyekszik diverzifikálni az ellátási forrásait, mivel a Gazprom elzárja a csapot” – írták. Hozzátették, hogy amíg egész Európa az orosz gáz alternatíváinak a keresésével van elfoglalva, Magyarország kivétel ezalól. Megjegyezték, hogy az orosz gázimport csökkenésének kockázta miatt az EU tagállamai júliusban megállapodást kötöttek a fogyasztásuk önkéntes csökkentéséről. Magyarán, írta a lap, 

Magyarország közeledik Oroszországhoz, Európa pedig közben szépen megfagy.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi nem akarjuk nélkülözni az orosz gázt, mert nem akarunk megfagyni. Ennyi az indokunk.

Hát ilyen ez a Magyarország. Nem akar megfagyni. Fagyjatok meg ti a mocskosszájú rutén sovinisztákért.

De lehet, hogy az lesz, hogy a németek áttelepítik ide a gázfüggő termelésük egy részét.

Eközben az Európai Unió igyekszik diverzifikálni az ellátási forrásait, mivel a Gazprom elzárja a csapot” – írták a Les Echos lapban.
Azt elfelejtették, hogy az Északi Áramlat 2. vezetéken a németek állítottál meg a gázszállítást Oroszországól.

A Les Echos nem bontotta ki a valóság minden szeletét!

Megéri, mert az összefogás pofára esett. Tehát, magunk miatt éri meg. De a nyugatnak megéri Ukrajna, az USA érdekei miatt leültetni a saját gazdaságát?

Azt, hogy kivonulnak-e, majd a nyugati cégek döntik el. Azok a cégek, amelyek az értelmetlen embargó miatt már most is ferde szemmel nézik az értelmetlen szankciókat. Egy országot nem politikusok tartanak el, hanem a gazdaság, végső soron a gazdasági vezetők szava fog érvényesülni. És ha ez kevés lesz, akkor jönnek a nyugati politikusok által már említett elégedetlenkedők zavargásai. Senkit nem fog érdekelni Ukrajna és a pofátlanul követelőző, élősködő Zelenszkij.

És van még valami: a nyugati cégeknek nálunk akkor sem lesznek energia gondjaik, ha saját országukban már nehezen tudnak működni. Nem csak a lakosság érdekében történik az újabb gázvásárlás.

Hát csak fagyjatok, hülyék!

A franciákról csak annyit, hogy az aranykészletük nagy része abból áll, amit a románoktól kapták amiért megkapták Erdélyt.
Szóval szerintem inkább lapozzunk, amikor a franciáknak valami baja van velünk...

Megfagyásból nekünk elég volt a Don kanyarnál.

Arra igazából még senki sem adott konkrét választ Berlinben, vagy Brüsszelben - s lehetne sorolni a fővárosokat -, hogy mi köze van az EU-nak egy szláv belviszályhoz, egy olyan Ukrajnához, amely nem tagja az EU-nak, de a NATO-nak sem. Miért kell őket fegyverekkel, tanácsadókkal ellátni, miért kell segíteni, hogy minél több ukrán fiatal haljon meg. Jó, sokan tudják erre a választ......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés