Eltessékelték a melegfelvonulásról a transzellenes leszbikusokat (videó)

2022. augusztus 31. 18:52
Érdekes jelenetsor játszódott le a cardiffi pride-felvonulás során.

A walesi rendőrség eltessékelt egy leszbikusokból álló csoportot a cardiffi pride-felvonulásról, mert állítólag „összetűzésbe keveredtek” a transzpárti felvonulókkal – írta meg a Demokrata.hu.

A Twitteren közzétett videón az látható, amint a walesi Cardiffban a rendőrség azt követeli, hogy a „Get the L Out UK” nevezetű leszbikus szervezet tagjai hagyják el a pride-felvonulást. A csoport azt állítja, hogy „a transzaktivizmus kiradírozza a leszbikusokat, továbbá elhallgattatja és démonizálja közülük azokat, akik ki merik mondani a véleményüket”.

„Jelenleg... az önök felvonulása... ez a csoport konfliktust idéz elő a különböző embercsoportok között” – mondja egy rendőr, amire egy nő azt feleli: „Leszbikusok vagyunk, ez meg a Cardiff pride [felvonulás]”„Bármik is önök... jelenleg konfliktust idéznek elő. A közbiztonság érdekében el fogjuk távolítani önöket az útról” – vág vissza a rendőr. 

Szeretném tisztázni, hogy jól értem-e, hogy leszbikusokat tessékelnek el egy LMBT-felvonulásról?”

– kéri számon a nő a rendőrt. „Igen, ez történik... a biztonság érdekében, az önök biztonsága érdekében... mások biztonsága érdekében... ezért teszem ezt... Az út szélén folytathatunk a beszélgetést az okokról” – mondja a rendőr.

A Pride szervezői később azt nyilatkozták, hogy a leszbikus szervezet megzavarta a menetet, mivel nem voltak hivatalosan regisztrálva.

 

 

Nyitókép: Egy résztvevője a szóban forgó Pridenak. Fotó: Twitter

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tragikomikus ez az egész, de rendőrnek a maga szempontjából igaza volt: őt a rendfenntartás érdekelte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés