Bepanaszolták Márki-Zayt az amerikai kampánypénzek miatt

2022. augusztus 30. 12:06
Tényi István tett közérdekű bejelentést.

Még június közepén is érkezett több százmillió forintos támogatás az Egyesült Államokból Márki-Zayék számlájára – írtuk pár napja. Erről maga a volt miniszterelnök-jelölt beszélt egy podcastban.

Az adományról szólva Márki-Zay elmondta: „ennek a segítségével tudtuk kifizetni az kampány utolsó számláit.” Mint részletezte: „mi ebből fizettük a számlákat folyamatosan. A számlákhoz szükséges mértékben kaptunk még támogatást júniusban is.” Márki-Zay szerint úgy néz ki, hogy még marad is egy közel 100 milliós összeg „a több milliárdos kampány végén”, pedig a külföldi adományok után áfát, adót kellett fizetniük, és azt sem zárja ki, hogy még bírság, büntetés, pótlék is jöhet.

Emiatt tett közérdekű bejelentést Tényi István, aki felidézte, az adományok elszámolását hiányolta korábban Márki-Zay több egykori szövetségese. Gyanújuk szerint a fel nem használt pénzeket a mozgalom egyszerűen megtartotta. Emlékezetes, erre Márki-Zay úgy reagált, hogy minden forintot Orbán Viktor leváltására vettek igénybe és fognak felhasználni – írja kedden a Pesti Srácok.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem is úgy történt, hogy az mmm direkt maradt mozgalom, az ő nevére ment a pénz, ami viszont közös volt. Ezért kérhettek elszámolást és pénzt mzp- től a szövetségesei:-) MZP meg ráült, nem akarja szétosztani:-)

Olyam ez a KESMA, mint régen a Scintia...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés