Karácsonyék pénzhiányra hivatkozva az államra terhelnék a Biodóm fenntartását

2022. augusztus 26. 10:36
Még az is megtörténhet, hogy a főváros egyszerűen felhagy a félig kész Biodóm őrzésével és fűtésével, ha az állam nem vállalja az építés befejezését – nyilatkozta Kiss Ambrus.

Még az is megtörténhet, hogy a főváros egyszerűen felhagy a félig kész Biodóm őrzésével és fűtésével, ha az állam nem vállalja az építés befejezését. Erről Kiss Ambrus beszélt a Népszavának.

A főpolgármester-helyettes azt mondta: gyorsan eljöhet az a pillanat, amikor a városvezetésnek döntenie kell: az idősotthonait, szociális intézményeit fűti „vagy egy üres, hasznavehetetlen építményre költ”.

A Biodóm fenntartása tavaly 625 millióba került, az idén ez már közelíti az egymilliárdot, jövőre pedig az energiaárak függvényében 1,5-2 milliárdot is elvihet a fővárosi költségvetéséből – írják.

Budapest már tavasszal jelezte, hogy átadnák a projektet a telekkel együtt az államnak, mert a fővárosnak nincs pénze a befejezésre, amely költségét 15-20 milliárdra becsülték. A kormány egyelőre nem reagált az ajánlatra. Karácsonyék azonban a napokban ígértek rezsitámogatást a rászoruló nyugdíjasoknak ( más kérdés, hogy csak a rászorulóknak, tehát a kampányban elhangzott ígérettel ellentétben nem minden 65 év feletti kap támogatást). Úgy tűnik, hogy a „független színházakra” is van pénze a fővárosnak: Karácsony júliusban 150 milliós alapot jelentett be a budapesti színházak megsegítésére.

Kiss Ambrus egyébként egy csütörtöki háttérbeszélgetésen úgy fogalmazott: nem tudja megmondani, hogy Budapest költségvetése kibírja-e ezt az évet. Három lehetséges forgatókönyvről beszélt, és ezek között a technikai csőd is szerepel – olvasható a Népszava cikkében.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs ezen mit rugózni azoknak, akik NEM ezt az kormányzásra impotens rablóbandát választották. Legalább másfél éve át kellett volna adni, hihetetlen attrakció lenne, ahogy az Állatkert már az, komoly idegenforgalmi vonzerővel, üzlet.

Miután nagy része kész, az államnak át kéne venni, más kérdés, h. épp most egy nehezen elviselhető érvágás, mégis, meg kéne oldani, ráadásul GYORSAN és befejezni. Kerül, amibe kerül.

Amellett SEMMI nem mutatná meggyőzőbben, h. mi várna az országra EZEKNEK a visszatérése esetén. A saját projektjeiket NEM tudják befejezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés