Ennyit Karácsony ígéretéről: mégsem kap minden nyugdíjas rezsitámogatást

2022. augusztus 24. 15:19

Megkurtította a jogosultak körét a főpolgármester – derült ki szerdai bejelentéséből.

2022. augusztus 24. 15:19
null

Közösségi oldalán jelentette be Karácsony Gergely, hogy a Fővárosi Önkormányzat rezsitámogatási rendszert vezet be.

Mégsem kap minden nyugdíjas a támogatásból

A főpolgármester bejelentéséből kiderült: a rászoruló gyermekesek, az ápolási díjból élők, vagy más nehéz helyzetben lévő családok, illetve a létminimumhoz a szükségesnél kevesebb nyugdíjat kapó nyugdíjasok évi 48 ezer forint támogatást kaphatnak, melyet a villany-, a gáz- és a távhőszámlákról fogják leírni. Mint fogalmazott:

az átlagnyugdíjnál kevesebbet kapó nyugdíjasok 24 ezer forint támogatásra jogosultak,

amelyet a kerületi önkormányzati irodákban lehet majd igényelni. A támogatási rendszer október 1-től lép életbe.

De mit is ígért korábban Karácsony?

A Kossuth Rádió Krónika című műsorában 2019. október 1-jén elhangzott, 17:35:35-kor kezdődő felvétel szerint Karácsony Gergely, akkori ellenzéki főpolgármester-jelölt az idősek világnapja alkalmából a fentiekkel nem teljesen megegyezően még a következőket mondta: 

Mint fogalmazott: „és nem könyöradományként, nem politikai alkuként, amelyben cserébe szavazatot kérünk, egyszerűen azért, mert hiszünk a szolidáris Budapestben, és azt gondoljuk, hogy a fővárosnak dolga az, hogy segítse az időskorú embereket”.

A Kossuth Rádió műsorát teljes egészében itt, Karácsony Gergely fent idézett nyilatkozatát pedig az alábbiakban hallgathatja vissza:

Karácsony Gergely a fentiekkel nem teljesen megegyező szerdai bejelentését pedig itt hallgathatja vissza:

 

Nyitóképen: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ayreon
2022. augusztus 24. 20:03
Ennek a baromnak azt sem hiszem el amikor jó reggelt kíván, kimegyek és megnézem a nap állását, hogy tényleg reggel van-e!
kunfia
2022. augusztus 24. 19:47
"Ki kell tartanunk a mostani helyzet mellett,meg kell védenünk a rezsicsökkentést,és világossá kell tenni,hogy Magyarországon van egy fix ár,ez nem változik,és a családok ezzel BIZTOSAN számolhatnak" (Orbán Viktor a választások előtt)
Bástyaelvtárs
2022. augusztus 24. 18:23
Drága propagandisták, Ha csak egyetlen nyugdijas kap pesten rezsitámogatást az éppen eggyel tobb mint amit valaha a fideszes vezetés adott.
DeGar
2022. augusztus 24. 18:22
2 hónap múlva Karácsony a 4. fűtési idényt kezdi főpolgármesterként, ezért ígéretének megfelelően elvárom, hogy bp-i nyugdíjasként megkapjam az évi 20000, vagyis összesen 80000ft-ot, méghozzá kamataival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!