Svéd kormányfő: Nem akarunk szomáli városokat Svédországban

2022. augusztus 25. 12:01
Felszámolná a svéd szocdem kormányfő az etnikai gettókat a nagyvárosokban, amelyek a szervezett bűnözés melegágyai. Migrációs és integrációs szakértőknek, szociológusoknak viszont nem tetszik a javaslat.

A nagyvárosi etnikai gettók felszámolását hirdette meg Magdalena Andersson svéd szociáldemokrata  miniszterelnök, aki a Dagens Nyheter nailapnak adott interjújában hozzátette, „Nem akarunk Chinatownt Svédországban, nem akarunk Somalitownokat vagy Little Italy-kat” – utalva a nyugati, főleg amerikai metropoliszok elhíresült város-a-városban jellegű etnikai gettóira.

Ezzel hasonló álláspontra helyezkedett, mint bevándorlásügyi minisztere, Anders Ygeman, aki korábban már közölte, a svédek korlátozni akarják a bevándorló hátterű emberek koncentrációját a városok legproblémásabb területein, ami egyébként nagyon hasonló a szomszédos Dánia bevándorlópolitikájához.

Azért a svéd kormányfő gyorsan hozzátette, ez természetesen nem jelenti emberek erőszakos költöztetését, mint Dániában történt, ehelyett más megoldásokban gondolkodnak, például

vonzó lakásszövetkezetek kiépítését, amivel elérhető lenne egy kevert népesség.

Ygeman javaslatát korábban hevesen kritizálták különböző pártok, svéd migrációs és integrációs szakértők, elsősorban a svéd városokba érkező nem-északi betelepülés korlátozása miatt, meg azért is, mert – mint Charles Westin, a Stockholmi Egyetem szociológusa fogalmazott – „rasszista megközelítés”, sőt, neki az apartheidet juttatja eszébe etnikailag a beszélt nyelv vagy a bőrszín alapján kategorizálni az embereket.

Ugyanakkor Andersson kiállt bevándorlási minisztere mellett, mondván, az említett megoldásra már rég sort kellett volna keríteni (a vád abszurditására, hogy egy kevert lakosság kívánalma miként tekinthető rasszizmusnak, nem tért ki).

Emlékezetes, Andersson korábban közölte,

Svédország nem volt képes integrálni az elmúlt két évtizedben befogadott bevándorlókat,

ami párhuzamos társadalmak kiépüléséhez és csoportos erőszakhoz vezetett. Ezért a szervezett bűnözés elleni hatékonyabb fellépés mellett döntött a kormány, miután a svéd társadalmat sokkolta az az erőszakhullám, ami idén április közepén zavargásokba torkollott, a kivezényelt rendőrök közül több mint 100-an sebesültek meg. A bandaháborúkkal sújtott városokban járva Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, lapunk rendszeres szerzője készített riportot a Mandiner számára.

Az MCC-n is előadó Johan Lundberg, a Stockholmi Egyetem professzora maga is kiemelten kezelte a leginkább érintett svédországi szomáli klánokat, a Global Village Foundation szervezet pedig közben arra mutatott rá, hogy Svédországban a regisztrált álláskeresők kétharmada bevándorló, köztük erősen felülreprezentáltak a szomáliai, eritreai, etiópiai, szíriai, iráni és iraki migránsok.

 

Nyitóképen: Az áprilisi malmői zavargásokban felgyújtott autók. Fotó: AFP / TT News Agency / Johan Nilsson

Összesen 290 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennek már nincs jó megoldása, csak rossz és rosszabb.

Ez a hajó rég elment.

"Azért a svéd kormányfő gyorsan hozzátette, ez természetesen nem jelenti emberek erőszakos költöztetését, mint Dániában történt, ehelyett más megoldásokban gondolkodnak, például
vonzó lakásszövetkezetek kiépítését, amivel elérhető lenne egy kevert népesség."

Hát ennek a lakásszövetkezetnek nem a kevert népesség lesz a vonzó tulajdonsága.

Hát csókolom, mi tartott ilyen sokáig? Olyan tíz éve borzolom a lipsi kommentelőket svéd nemi erőszak és emberölési adatokkal. Az elmúlt évtizedben az emberölési ráta megduplázódott, a nemi erőszakokról meg csak azért nem lehet ezt elmondani, mert az innovatív globalista balos vezetők Svédországban kétévente újradefiniálják a nemi erőszak fogalmát, így statisztikai értelemben nem lehet trendvonalat felvenni. Csak annyi látszik, hogy a legalább két év börtönre ítélt nemi erőszaktevők több mint fele nem svéd származású. Szomáliával meg azért példálózik ez a nőstény lemming, mert minden szomorú statisztikában a szomáliaiak az elsők: nemi erőszak ráta, emberölés, munkanélküliség. Ráadásul a szomálok minden európai országban ezt produkálják. De ne legyünk naivak, a svéd miniszterelnök asszony azért a szomálokkal példálózik, mert az életre vetített gazdasági egyenleg számítások szerint egy átlag szomál szociális támogatásokból 1,2 millió eurót kap, ami a Nobel-díjjal egyenértékű támogatás, nyilván megérdemlik.
Ja és valóban jobb szétteríteni az emberiség szemetét, így az 50 mai NoGo zónából lesz egyetlen nagy szarfészek, amit csak hagyományból hívunk majd az évszázad végére Svédországnak...

Románok Erdélyben.
Rábasztak.

Nono! Kivéve, ha orosz, mert akkor még vízummal sem szabad beengedni. Ilyenkor látszik, hogy milyen tökéletes ez a progresszív világ, ha az egyik kezével ad, elvesz a másikkal, így egyenlítve ki a dolgokat.

Svédország is elesett, sebész, informatikus ismerőseim költöztek haza a közelmúltban ezen okok miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés