Svédországban a regisztrált álláskeresők kétharmada bevándorló

2022. február 20. 16:18

A nyilvántartásban erősen felülreprezentáltak a szomáliai, eritreai, etiópiai, szíriai, iráni és iraki migránsok.

2022. február 20. 16:18
null

A svéd állami foglalkoztatási hivatal által kiadott statisztikákból a Global Village Foundation szervezet összeállított egy dokumentumot, ami arra világított rá, hogy Svédországban a regisztrált munkanélküliek többségét bevándorló hátterű személyek teszik ki – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap szerint az adatokból az is kiderül, hogy

2021 decemberében a 370 ezer regisztrált munkanélküli közül 210 ezer külföldi születésű volt.

De kiderült az is, hogy a statisztikákban erősen felülreprezentáltak a szomáliai, eritreai, etiópiai, szíriai, iráni és iraki bevándorlók. A külföldön született regisztráltak közel 80 százaléka ráadásul Európán kívüli országokból származik.

Ahmed Abdirahman, a The Global Village Foundation vezérigazgatója és alapítója azt is elmondta, hogy természetesen kényes kérdés a bevándorlók integrációjának elősegítése, de a tényeket is meg kell ismerni a problémák megoldásához. 

„A legtöbb bevándorló számára a legnagyobb gondot a nyelvtanulás jelenti, mivel többségük olyan területen él, ahol nem laknak svéd anyanyelvű emberek, és ez nagyon megnehezíti a kapcsolatépítést” – mondta a vezérigazgató.

Fotó: MTI/EPA/Harald Tittel

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. február 21. 17:19
Ez egészen biztosan álhír, amit a fideszes propagandamédia hekkelt össze. A svédekhez bevándorló niggerek és homoki társaik nem erőszakosak, nem drogoznak, nem fegyverkereskednek, nem erőszakolnak nőket, férfiakat és gyerekeket, nem foglalkoznak emberrablással és gyilkossággal, hanem tisztességes adófizető állampolgárok, akik tűkön ülve várják, hogy eltarthassák az elöregedő svédeket, hogy törölhessék a seggüket és hordhassák nekik frissítőket. És mindeközben végzik az agyműtéteket, tervezik a számítógépes szoftvereket az űrkutatáshoz, és tökéletesen azonosulnak a svéd identitással.
Petykabá
2022. február 21. 09:17
A rasszista svédek miatt van! Háháhá...
Vidėken újrakezdő
2022. február 21. 07:24
Mi a gond velük? Narancsot szüretelni mindegyik tud. Azt Skandináviában nem kell, az persze pech. :)
Potymog
2022. február 21. 07:07
"Svédországban a regisztrált álláskeresők kétharmada bevándorló" az egyharmad helyén pedig bevándorlók dolgoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!