Megvan az OMSZ új vezetője

2022. augusztus 24. 17:40
Hanyecz Lászlót bízta meg az elnöki jogkör gyakorlásával a Technológiai és Ipari Minisztérium.

Palkovics László hétfőn mentette fel Radics Kornéliát és Horváth Gyulát, az OMSZ elnökét, illetve szakmai elnökhelyettesét. Utóduk, Hanyecz László az elnöki pozíció betöltéséig látja majd el a feladatát. Az atv.hu azt is megemlíti, hogy Hanyecz László idén április 1-től dolgozik az OMSZ-nál gazdasági vezetőként.

A szombati nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs az OMSZ javaslatára határozott úgy, hogy nem tartják meg az estére tervezett tűzijátékot. Este végül elkerülte a fővárost a vihar. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón kijelentette, tervben volt a meteorológiai szolgálatnál a vezetőség cseréjének, az augusztus 20-i eset az utolsó utáni csepp volt a pohárban. 

Az ATV szerint a megbízásról hivatalos levélben értesítették az OMSZ-t a minisztérium Hivatali Kapuján keresztül, ez amúgy a közigazgatásban egy bevett elektronikus ügyintézési protokoll.

Kapcsolódó:

Kiváló meteorológusaink vannak, klímakutatással bővülhet az OMSZ feladatköre – Palkovics László a Mandinernek

Tudós ember nem ítéli meg a kollégái tevékenységét, miniszterként azonban feladatom, hogy egy intézmény megfelelő működéséhez biztosítsam a feltételeket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat működésében voltak hiányosságok az elmúlt években – mondja a Mandinernek Palkovics László. A miniszter azt állítja: nem az augusztus 20-i előrejelzés miatt menesztette a két vezetőt, és a jövőben sem kíván a kormány beleszólni az OMSZ munkájába. BŐVEBBEN...

Nyitókép: MTI/Róka László

 

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te is segg hülye vagy, de mindenhez értesz.....mai disznópásztor vagy.

Ha ursula honvédelmi miniszter lehetett egy 80 milliós országban, akkor ez a megbízás - amely ideiglenes - kb semmi kívánnivalót nem hagy msgaután.

Jó munkát! - és precízebb méréseket mint a volt elnökség tette.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés