Szijjártó: Magyarország még csak tárgyalni sem hajlandó az energiaszankciókról

2022. augusztus 23. 19:20
„Az energiaszankciók jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak, ezért azok szigorítása teljesen ellentétes lenne a józan ésszel” – fogalmazott.

„Néhány hónapja újra Urmas Reinsalu kollégám lett Észtország külügyminisztere. Örültem az (újra)kinevezésének, mert jó személyes kapcsolatunk volt, jól tudtunk együttműködni. Örömmel fogadtam azt a kezdeményezését is, hogy ma beszéljünk telefonon és tekintsük át az aktuális biztonsági helyzetet” – írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Hosszas megbeszélés volt és a legfontosabb kérdésben egyet is értettünk:

az Ukrajnában zajló háborúnak minél előbb véget kell érnie!

„Elmondtam neki, hogy nekünk – szomszédos országként - különösen fontos érdekünk, hogy mielőbb béke legyen. Abban viszont eltért az értékelésünk, hogy a szankciók ehhez hozzájárulnak-e?!” – írta a miniszter.    

„Észtország kormánya újabb szankciós csomagot fog kezdeményezni, úgyhogy ezzel kapcsolatosan gyorsan leszögeztem: energiaszankciókról mi még csak tárgyalni sem vagyunk hajlandók” – olvasható a bejegyzésben.

„Magyarország kőolaj- és földgázellátását jelenleg fizikailag lehetetlen az orosz energiaforrások nélkül biztosítani, márpedig mi nem fogunk hozzájárulni ahhoz, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg” – fogalmazott Szijjártó Péter.    

Az energiaszankciók jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak, ezért azok szigorítása teljesen ellentétes lenne a józan ésszel.

„Beszéltünk arról a javaslatról is, mely szigorítaná az orosz állampolgárok számára az európai vízumok kiadásának gyakorlatát. Itt mi a német kancellár álláspontjával szimpatizálunk és nem tervezünk semmilyen szigorítást vagy korlátozást bevezetni” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: MTI

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem sokunknak ugyanez a véleménye. Szijjártó nagyon jó!

Kérdezzél még hülyeségeket, az áll jól neked!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés