Komoly fegyverarzenált foglaltak le egy kijevi önkéntes alakulattól

2022. augusztus 19. 20:23
A házkutatások során a fővárosi nyomozók több mint 60 nyilvántartásba nem szereplő Kalasnyikov gépkarabélyt, és mintegy 1000 lőszert foglaltak le.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószolgálatának beszámolója szerint házkutatásokat tartott az egyik kijevi önkéntes zászlóaljnál, ugyanis felmerült a gyanú, hogy ezeken helyeken illegálisan tartanak lőfegyvereket és lőszereket. A házkutatások során több mint 60 darab nyilvántartásba nem szereplő Kalasnyikov gépkarabélyt és a hozzájuk tartozó mintegy 1000 lőszert foglaltak le. A lefoglalt fegyvereket szakértői vizsgálatra küldték –írja a karpathir.com.

Az egység tagjait fegyverek, lőszerek vagy robbanóanyagok illegális kezelésével gyanúsítják a Büntető törvénykönyv 263. cikkelyének 1. pontja alapján.

Nyitókép: ua.korrespondent.ne

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Vörös Hadsereg legyőzéséhez kevesebb is. Szólni kell Meklisz tábornoknak:

Krím hadszintér: 1943. Március 2-án Lev Zaharovics Meklisz, (a legmagasabb rangú zsidó tiszt a Vörös Hadseregben) egy amatőr politikai komisszár elindította hadműveletét 250,000 katonával,”ami a hadtudományok fölött alkalmazott terror őrületes csúcsának bizonyult”. Megtiltotta azt, hogy a csapatok beássák magukat, azzal az indokkal, hogy ’a katonák támadó szelleme ne legyen aláásva ezáltal’ és kijelentette, hogy akárki, ’aki elemi önvédelmi viselkedést mutatott, pánikkeltőnek nyilváníttassék’. Ennek eredményeként az egész frontszakasza véres péppé változott.
(Simon Sebag Montefiore: Stalin, the Court of the Red Tsar (Sztálin, a vörös cár udvartartása), Phoenix, 2003, 421.old.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés