A fegyver szükséges, de nem elégséges

2022. augusztus 19. 12:14

Tibi atya
Facebook
Cikornyás nevű honvédelmi miniszterünk szerint a magyar katonanemzet.

„Értékelem a honvédelmi erőfeszítéseket, tényleg. De ordas hazugságnak tartom, hogy fegyverrel megvédhető a haza.

A fegyver szükséges, de nem elégséges.

Ez a tartalmatlan melldöngetés viszont nem csak szükségtelen, de a történelem tanulsága, hogy elégtelen is.

Ha én lennék a honvédelmi miniszter, bizony bőszen gondolkodnék rajta, hogy mit tud ajánlani a magyar állam a huszon- és harmincéves korosztálynak, akik a honvédelem támaszai. Alanyi jogon járó magas színvonalú oktatást? Társadalombiztosításért cserébe állami egészségügyet? Elérhető saját lakhatást, hogy legyen mit megvédeni? Könnyű vállalkozási lehetőségeket, hogy érdemes is legyen? Óvodai férőhelyet a gyermekeiknek? Polgári életpálya modellt? Egyenlő versenyfeltételeket? A privát élet szuverenitását, ahol Facebook-posztokért senkit sem lehet kirúgni?

Hogyan lépne oda honvédelmi miniszter úr egy huszonéveshez, és győzné meg, hogy kockáztassa vagy akár áldozza az életét a Hazáért? Miért nem jobb elvándorolni, mint maradni és akár meghalni? Hogyan érdekelt a katonanemzet katonája ugyanabban, mint a honvédelmi minisztere?

Ha van tanulsága az elmúlt 1000 honvédelmének, hogy a fegyver eredménye átmeneti. A hon pontosan annyira védhető, amennyire a honpolgárok hajlandók megvédeni, a honvédelem eredményei pedig akkor fenntarthatók, ha a polgárai ápolják, illetve a szövetség, amihez tartozunk, érdekelt a fenntartásában.”

Nyitókép: MTI / Kovács Anikó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahogy a tisztességes viselkedést, úgy a hazaszeretetet is tanítani kell. Ez itt nemzedékeken keresztül NEM volt divat, hacsak nem otthonról. Azt is tanítani kell, mivel jár az idegen uralom. Nem kell messzire menni példákért, Románia és Szlovákia is közel van. Érdekes, h. itt az a kevés, aki nem mi, nem panaszkodhat.

A Szalay-Bobrovniczky név nem cikornyás, lengyeles. Viszont a cetliről olvasás nem tetszett. Ilyen szép szál okos ember meg is tanulhatta volna.

Egy nagyon okos, szerencsés ember a mai világban akár hozzá is juthatott egy fegyvergyárhoz, ez előny a védelmi miniszteri poszton, a kaszinó tulajdonosi nem annyira.

Tök mindegy, csak ilyen okosan csinálja végig a haderő fejlesztést is, és valóban úgy,. h. Magyarország fegyver exportőr legyen, mint a csehek.

Mintha NEM lennél tisztában a lengyel és lengyeles közötti különbséggel. A felsorolt alap dolgoknak NEM te vagy az egyedüli magyar tudója, vannak még egypáran, akik szintén megtanulták. Mindegy.

Mondjuk, fájhat az összehasonlítás a volt tieitekkel. Van olyan épületgépész mester ismerősöm, akinek a nagyobbik fia inkább elmegy Zalába tankot gyártani, mint, h. betegre keresse magát a családi cégben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés