A fegyver szükséges, de nem elégséges

2022. augusztus 19. 12:14

Cikornyás nevű honvédelmi miniszterünk szerint a magyar katonanemzet.

2022. augusztus 19. 12:14
null
Tibi atya
Facebook

„Értékelem a honvédelmi erőfeszítéseket, tényleg. De ordas hazugságnak tartom, hogy fegyverrel megvédhető a haza.

A fegyver szükséges, de nem elégséges.

Ez a tartalmatlan melldöngetés viszont nem csak szükségtelen, de a történelem tanulsága, hogy elégtelen is.

Ha én lennék a honvédelmi miniszter, bizony bőszen gondolkodnék rajta, hogy mit tud ajánlani a magyar állam a huszon- és harmincéves korosztálynak, akik a honvédelem támaszai. Alanyi jogon járó magas színvonalú oktatást? Társadalombiztosításért cserébe állami egészségügyet? Elérhető saját lakhatást, hogy legyen mit megvédeni? Könnyű vállalkozási lehetőségeket, hogy érdemes is legyen? Óvodai férőhelyet a gyermekeiknek? Polgári életpálya modellt? Egyenlő versenyfeltételeket? A privát élet szuverenitását, ahol Facebook-posztokért senkit sem lehet kirúgni?

Hogyan lépne oda honvédelmi miniszter úr egy huszonéveshez, és győzné meg, hogy kockáztassa vagy akár áldozza az életét a Hazáért? Miért nem jobb elvándorolni, mint maradni és akár meghalni? Hogyan érdekelt a katonanemzet katonája ugyanabban, mint a honvédelmi minisztere?

Ha van tanulsága az elmúlt 1000 honvédelmének, hogy a fegyver eredménye átmeneti. A hon pontosan annyira védhető, amennyire a honpolgárok hajlandók megvédeni, a honvédelem eredményei pedig akkor fenntarthatók, ha a polgárai ápolják, illetve a szövetség, amihez tartozunk, érdekelt a fenntartásában.”

Nyitókép: MTI / Kovács Anikó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThuleanPerspective
2022. augusztus 21. 08:48
Elég szomorú, hogy a huszonévesek csak a pénzre és a kényelemre hajtanak, már csak a globális és online térben helyezik el magukat. Én 20 évesen is kész lettem volna megvédeni a hazámat, mint ahogy pl. ki is mentem Fletóék ellen tüntetni 2006 -ban. Elég szomorú ha egy hadsereg csak azért létezik, mert a katonái pénzt akarnak keresni és állandóan emelni kell a juttatásokat. Ne a pénz miatt legyen valaki katona, hanem mert szolgálni akar és védeni a hazáját. Ez hivatás nem karrier vagy munka.
blondiner
2022. augusztus 20. 17:49
Ruszin-Szendi Romulusz. Cikornyás név. Jelezném: a Ruszin egy nép (mint a Tót(h), Német, Cseh, Horvát(h)), a Szendi egy magyar vezetéknév (vélhetően a Szákszend település nevéből), a Romulusz (és Rémusz rege) és a Tibor (Tiburcius) pedig egy római eredetű név. Ugye, cirkalmas nevű "atya" ?
henrihenri
2022. augusztus 20. 12:25
Ez a kocsmáros mit tesz a hazáért? A polgárok egészségét próbálja rontani a lőréjével? Azt, ha az állam nem hagyja meg neki a teljes bevételt, már siránkozik? Ez reklámozza az alkoholizmust a fészbukon, hogy minél több részeges legyen, aki tőle veszi a mérget.
Robi54
2022. augusztus 20. 10:57
Ki a fasz ez a Tibi atya? Valami Dékás álruhában? Nagyon osztja az észt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik