Öt kilogramm heroint találtak egy 81 éves dán nőnél Varsóban

2022. augusztus 19. 15:10
Azonnal letartóztatták.

Öt kilogramm heroint találtak a varsói repülőtéren egy Afrikából Kanadába tartó 81 éves, dán állampolgárságú nő bőröndjében, és kábítószer törvényellenes birtoklásának gyanújával azonnal letartóztattak – közölték lengyel tisztségviselők pénteken.

 A drog értékét 515 ezer dollárra (205 millió forint) becsülték a hatóságok. Az eset még vasárnap történt. A Chopin Nemzetközi Repülőtér vámtisztviselői azután döntöttek a Varsóban átszálló nő poggyászának átvizsgálása mellett, hogy gyanússá vált számukra a nő korábbi repülési útvonala és feszült viselkedése. 

Az ellenőrzésnél összesen öt kilogramm heroint tartalmazó több csomag került elő dupla fenekű bőröndjéből.    

A Malawiból Kenyán és Kataron át Varsóba repülő nő tagadta a vádat, azt állította, hogy családtagjai adták neki a Kanadában élő rokonoknak szánt ajándékokkal teli bőröndöt - magyarázta Aleksandra Skrzyniarz, a varsói ügyészi hivatal szóvivője.A gyanúsítottat három hónapra letartóztatásba helyezték, az ügyészség pedig nyomozást indított az ügyben. A lengyel törvények értelmében akár 15 évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják kábítószer törvényellenes birtoklása miatt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Jacek Turczyk

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés