A finn miniszterelnök drogtesztet csináltatott a kiszivárgott bulivideók után

2022. augusztus 19. 18:41
Így akarja tisztázni magát.

Sanna Marin finn miniszterelnök pénteken tartott sajtótájékoztatót a héten kiszivárgott bulivideói miatt. A politikusról több felvétel készült, amin finn hírességekkel együtt szórakozik, énekel, táncol, a hét utolsó munkanapján pedig már olyan videók is kikerültek, amin egy férfi ölelgeti egy szórakozóhelyen, miközben férje és gyermeke van. 

A 36 éves kormányfő kijelentette, drogtesztet is csináltatott, hogy tisztázza magát, aminek eredménye a jövő héten érkezik meg. A hét elején egyszer már leszögezte, csak kis mennyiségű alkoholt fogyasztott az ominózus esteken, kábítószert pedig egyáltalán nem szedett. A finn ellenzék azután jött elő a drogváddal, hogy a képsorokon hallani beszélgetésrészleteket, amelyek alapján arre a következtetésre jutottak, hogy Marin kábítószerezhetett. 

A miniszterelnök elmondta, nem csinált semmi törvénybe ütközőt, tinikorában sem használt drogokat. Egy újságíró megkérdezte tőle, ha arra lett volna szükség, hogy hirtelen fontos döntéseket hozzon, képes lett-e volna rá, mire Sanna Marin úgy válaszolt, nem emlékszik egy olyan esetre sem, mikor hirtelen az éjjel során kellett volna munkába mennie. 

Jól voltam, jó állapotban voltam, köszönöm! A buli napján egy megbeszélés sem volt betervezve”

– mondta, majd azzal folytatta, tisztában volt, hogy videóra veszik, ám a zavarja, hogy nyilvánosságra kerültek a képsorok. 

Marin ezután elmondta, bízik abban, hogy az emberek rájönnek, hogy a munkát és a szabadidőt el lehet választani. A pénteken kikerült videón Marint egy Olavi Uusivirta nevű finn popsztár ölelgeti, majd megcsókolja a nyakát.

Egy újságíró megkérdezte, egy nyakcsók látható-e a képen, mire a miniszterelnök kijelentette,

nincs és nem is történt semmi olyan, amit ne mondana el a férjének.

A finn közvélemény megosztott az ügyben, a politikus bírálói szerint egy vezető politikus nem mutatkozhat így. Sanna Marin a sajtótájékoztatóra amúgy rendkívül visszafogott ruhában jelent meg. 

Nyitókép: Roni Rekomaa/Lehtikuva/AFP

Összesen 289 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tök mindegy. Nem viselkedhet így. Nem méltó a pozíciójához.

Az a baj, hogy az unió vezetői ugyanezen a szinten vannak. Ha nem buliznak, akkor korruptak, esetleg buták, a hazájuk ellen vannak.........

Soha nem zárhatjuk ki a zsarolhatóságot.
Pont ezért nem boldogulnak velünk:-) OV nem zsarolható semmivel.

Késő bánat, a fél világ tudja hogy cuccozott Marin elvtársnő.

Csendben és szépen távozzon, vagy marad komolytalannak.

Ebbe Feri belebolondul. Pedig állandóan készül:-)

Finnország, politikusaival együtt kiegyensúlyozott példaképünk lehetett. Ez most Európa? - kérdezhetjük.

Pedig volt alternatíva:
Otto Ville Kuusinen (Loutroo, Finnország, 1881. április 10. - Moszkva, 1964. május 17. ), finn származású szovjet politikus. 1905-ben belépett a Finn Szociáldemokrata Pártba, majd 1918-ban Oroszországba szökött, ahol megalapította a Finn Kommunista Pártot. Nem tért vissza hazájába, a Szovjetunióban maradt, mint a Komintern titkára. Az 1939-1940-es téli háború idején egy szovjetbarát finn bábkormány feje volt, majd pedig a Karéliai ASZSZK elnöki funkcióját töltötte be 1940-1956 között. 1946-1953 és 1957-1964 között az Orosz Kommunista Párt Központi Bizottságának a titkára volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés